İsrail ordusu Gazze çevresindeki bir tüneli yıktı

KUDÜS (AA) – İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ni çevreleyen "güvenlik duvarının" altında bulunan bir tüneli imha ettiği bildirildi.İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Güney Komutanlığı, güvenlik duvarının...

Google Haberlere Abone ol
İsrail ordusu Gazze çevresindeki bir tüneli yıktı

KUDÜS (AA) – İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ni çevreleyen "güvenlik duvarının" altında bulunan bir tüneli imha ettiği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Güney Komutanlığı, güvenlik duvarının altındaki bir tüneli kontrollü şekilde patlattı." denildi.

Söz konusu tünelin İsrail ordusunun yoğun çabaları çerçevesinde "gelişmiş bir teknoloji" ile keşfedildiği belirtilen açıklamada, "bu olayın İsrail'in egemenliğini ciddi şekilde ihlal ettiği ve tekrarlanmasına izin verilmeyeceği" ifade edildi.

Olayla ilgili Hamas'ın sorumlu tutulduğu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail ordusu, yer altında ve yer üstünde vatandaşlarını hedef alan girişimleri bertaraf etmek ve 2014 savaşından bu yana bölgede hâkim olan sükûneti korumak için gerekli önlemleri alacaktır. Bizim gerilimi tırmandırma niyetimiz yok ama her senaryoya karşı da hazırlıklıyız."

İsrail, Gazze'den açılan "gizili" tünelleri engellemek için 2016'da 65 kilometre uzunlukta ve maliyeti bir milyar dolara ulaşabileceği tahmin edilen betondan duvar inşa etmeye başlamıştı.

Yorumlar