İsrail ordusu Filistinli eylemcinin evini yıkmaya hazırlanıyor

- İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da üç İsrailli “güvenlik görevlisini” öldüren Filistinlinin evini yıkmaya hazırlanıyor

Google Haberlere Abone ol
İsrail ordusu Filistinli eylemcinin evini yıkmaya hazırlanıyor

KUDÜS (AA) – İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria’da dün üç İsrailli “güvenlik görevlisini” öldüren Nemr el-Cemel isimli Filistinlinin evini yıkmaya hazırlandığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, ordu görevlilerinin saldırganın işgal altındaki Doğu Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Beyt Surik köyündeki evinin yıkılması için bu sabah evde “mühendislik incelemeleri” yaptığı belirtildi.

Açıklamada, ordunun dünden bu yana Beddu ve Beyt Surik köylerini “kordon altında” tutmaya devam ettiği, saldırgan için köyünde taziye çadırı kurulmasına izin vermediği ve ailesinden birçok kişinin İsrail’de çalışma izinlerinin iptal ettiği kaydedildi.

Öte yandan görgü tanıkları, İsrail askerlerinin köylerin girişine barikat kurduğunu, gazeteciler dahil kimsenin giriş çıkışına izin vermediğini ifade etti.

İsrail polisi dün yaptığı açıklamada, Har Adar'da (Batı Şeria tarafındaki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi) düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsraillinin öldüğünü, birinin de ağır yaralandığını belirtmişti. Polisin karşılık vererek saldırganı etkisiz hale getirdiği ifade edilen açıklamada, saldırganın bir Filistin köyünden olduğu öne sürülmüştü.

İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet (Şabak) yaptığı açıklamada, 37 yaşındaki Nemr Mahmud Ahmed el-Cemel isimli saldırganın evli ve 4 çocuk babası olduğunu, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde çalışma izni bulunduğunu aktarmıştı. İsrail basını ise ölen İsraillilerin polis ve güvenlik görevlisi olduğunu yazmıştı.

İsrail'in, saldırı düzenlediği iddia edilen Filistinlilerin evlerini yıkması, insan hakları örgütleri tarafından "toplu cezalandırma" anlamına geldiği için yoğun şekilde eleştiriliyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Yorumlar