İsrail-Mısır doğalgaz boru hattına bombalı saldırı

İsrail'in Doğu Akdeniz'den çıkardığı doğalgazı Ürdün'ün ardından Mısır'a satmaya başladı. Bugün ise Mısır ile İsrail arasındaki doğal gaz boru hattına saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail-Mısır doğalgaz boru hattına bombalı saldırı

İsrail'in Doğu Akdeniz'den çıkan doğalgazı sattığı ülkelerden biri de Mısır. İki ülke arasındaki doğal gaz boru hattının kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradığı belirtilirken İsrail, doğalgaz akışında sorun olmadığını bildirdi.

İsrail ve Mısır arasındaki doğal gaz boru hattının gece saatlerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından patlayıcılarla saldırıya uğradığı bildirildi. Sina yarımadasının kuzeyinde bulunan Bir El Abd bölgesindeki boru hattına yapılan saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, saldırı nedeniyle gaz tedarikinin etkilenmediğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Steinitz, "Şu anda, doğal gaz İsrail'den Mısır'a gidiyor. İlgili tüm taraflarla koordinasyon içinde bakanlık tarafından incelemeler devam ediyor." dedi.

Yorumlar

iyi yapmışlar onlar sana taş koyuyorsa sende onlara taş koyacaksın hukuk yoksa aldatarak sadece tek taraflı işliyorsa kendi göbeğini kendin keseceksin ağlayıp zayıflıkta göstermiyeceksin gerektiğinde engel olacaksın.onlar yakıp yıkınca bir şey yok karşı taraf yapınca terörist derler kime göre neye göre bu dünyada hakkını gasbettirmeyeceksin sen engel olmadınmı adamlar çöker sonra geri sana satar.