İsrail limana gelen yardımları bırakmıyor

İsrail, Gazze'ye ulaştırılmak üzere gönderilen yardımların Aşdod limanından çıkmasına izin vermiyor.

Google Haberlere Abone ol
İsrail limana gelen yardımları bırakmıyor

Türkiye'nin, Gazze Şeridi'ne gönderdiği ve içinde 1,1 milyon kişinin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayabilecek gıda ürünleri bulunan 1049 konteyner, İsrail'in Ashdod Limanı'nda tutuluyor. İsrail'in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile çalışmayacağını açıklaması sonucu, bu yardımların dağıtımı engellendi.

DİPLOMATİK ÇABALAR VE ULUSLARARASI TEPKİLER

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yaşanan bu durumun üstesinden gelmek için İsrailli yetkililer ile iletişim halinde. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentine yönelik saldırılarının, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendirildiği belirtildi. Bakanlık, bu saldırıların Gazze'deki insani trajediyi daha da derinleştireceği ve bölgede kalıcı bir ateşkesin sağlanmasına zarar vereceği konusunda uyarıda bulundu.

YARDIMLARIN BLOKESİ VE İNSANİ DURUM

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini'nin açıklamalarına göre, İsrail'in talimatları sonucunda Ashdod Limanı'nda sunulan hizmetler, artık UNRWA ile çalışmayı sürdürmeyecek. Bu durum, Türkiye'den gönderilen ve içinde un, nohut, şeker ve yemeklik yağ bulunan yardımların Gazze'ye ulaşmasını engelliyor.

Yorumlar