İsrail ile Hamas arasında yeni esir takası süreci

Katar'ın girişimleriyle İsrail ile Hamas arasında yeni esir takası süreci başlıyor. İsrail basınında yer alan iddialara göre İsrail hükümeti yeni takas için anlaşmaya yanaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
İsrail ile Hamas arasında yeni esir takası süreci

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Savaş Kabinesi, Katar'ın esir takası önerisine sıcak bakıyor.

Tel Aviv'de gerçekleşen gelişmeler üzerine İsrail basını, Katar'ın, Gazze'deki esir takasıyla ilgili sunduğu öneriye İsrail'in yeşil ışık yaktığını bildirdi.

İsrail devlet televizyonu KAN, Katar ile yapılan görüşmelerin ilerleme kaydettiğini aktardı.

Habere göre, İsrail'in Savaş Kabinesi, Katar'ın önerisini hayata geçirmek için Mossad Başkanı David Barnea'ya yetki verdi.

Katar'ın teklifi, Gazze'de çatışmalara kısa bir süre ara verilmesi karşılığında Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını içeriyor.

KATAR'IN İKİ AŞAMALI TEKLİFİ

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Katar'ın Tel Aviv yönetimine sunduğu teklif iki aşamadan oluşuyor.

İlk aşama, Gazze'de çatışmalara bir ay ara verilmesi ve Hamas'ın elindeki 40 ila 50 esirin serbest bırakılmasını kapsıyor.

İkinci aşama ise daha karmaşık ve İsrail ordusunun Gazze'den çekilmesini içerebilir. Bu aşamanın detayları henüz netleşmemiş durumda.

SAVAŞ KABİNESİ ÜYELERİNİN BASIN TOPLANTISINA KATILMAMA KARARI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ve Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun düzenlediği basın toplantısına katılmayı reddettikleri belirtiliyor. Bu durum, İsrail'deki Savaş Kabinesi içinde yaşanan anlaşmazlıklara işaret ediyor. İsrail devlet televizyonu KAN, Galant ve Gantz'ın bu kararı alırken belirli bir sebep sunmadıklarını bildirdi.

Yorumlar