İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

- Batı Şeria'daki Nablus kentinde İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

NABLUS (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek amacıyla işgal altındaki Batı Şeria'da gösteri düzenlendi.

Tutuklulara Ulusal Destek Komitesi'nin çağrısıyla Nablus kentinde düzenlenen gösteriye onlarca Filistinli katıldı. İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını isteyen göstericiler, bu yöndeki taleplerinin yazılı olduğu pankartlarla bazı tutukluların fotoğraflarını taşıdı.

Nablus'taki Esirler Cemiyeti Müdürü Raid Amir, gösteride yaptığı konuşmada, başta kasıtlı olarak tıbbi ihmale maruz bırakılan hastalar olmak üzere İsrail hapishanelerindeki bütün Filistinli tutukluların çok zor koşullar altında yaşadığına dikkati çekti.

Amir, uluslararası toplum ve insan hakları kuruluşlarını, tutukluların koşullarının iyileştirilmesi, hücre hapsi ve "idari tutukluluk" uygulamasının durdurulması için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

Filistin makamlarının resmi verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere, 12'si milletvekili, 450'si idari tutuklu, 62'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Yorumlar