İsrail güçleri bir Filistinliyi yaraladı

İsrail güçleri Batı Şeria'daki gösterilerde bir Filistinliyi yaraladı. Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden Filistinlilere İsrail askerleri müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
İsrail güçleri bir Filistinliyi yaraladı

İşgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protestolarına müdahale eden İsrail güçleri, bir Filistinliyi yaraladı.

İsrail askerleri, Kalkilya kentinin Kefr Kadum beldesi ile Nablus'un Beyt Decen, Beyta ve Karyut bölglerinde, El Halil kentinin Babu Zaviye bölgesinde düzenlenen yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösterilere müdahale etti.

Filistin Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Murat Şetivi, yayımladığı açıklamada, İsrail güçlerinin Kalkilya'nın Kefr Kadum beldesinde göstericilere karşı kauçuk kaplı mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığını kaydetti.

İsrail güçlerinin müdahalesinde bir Filistinlinin yaralandığı, onlarca Filistinlinin de atılan göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Nablus ve El Halil kentlerinde de İsrail güçleri yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden Filistinlilere göz yaşartıcı gazlarla müdahale etti.

- Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 600 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı Filistinliler her hafta cuma günü protestolar düzenliyor.

İsrail güçleri protestoculara, gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla müdahale ediyor.

 

Yorumlar