İsrail güçleri Batı Şeria’da 3 Filistinliyi yaraladı

- İsrail askerleri ile fanatik Yahudi yerleşimciler işgal altında bulunan Nablus ve Ramallah kentlerindeki beldelere yaptıkları baskınlarda, aralarında bir çiftçinin de bulunduğu 3 Filistinliyi yaraladı

Google Haberlere Abone ol
İsrail güçleri Batı Şeria’da 3 Filistinliyi yaraladı

NABLUS (AA) - İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria’da, aralarında bir çiftçinin de bulunduğu 3 Filistinliyi yaraladığı bildirildi.

Halk Direniş Komiteleri Üyesi Aktivist Murad Iştivi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentine bağlı Kefr Kaddum beldesine, öğrencilerin okullardan çıktığı sırada baskın düzenlediğini belirtti.

Aktivist Iştivi, baskın düzenlenen beldede olayların çıktığına işaret ederek, İsrail askerlerinin plastik mermi, göz yaşartıcı ve ses bombaları ile yaptığı müdahale sırasında araçla olay yerinden geçen iki Filistinli gencin plastik mermilerin isabet etmesi sonucu yaralandığını kaydetti.

Öte yandan, Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentine bağlı Turmusiyya beldesine baskın düzenlediği ve Filistinli bir çiftçiyi darp ederek, yaraladığı belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin saldırısına maruz kalan çiftçi Avad Ebu Semra, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, fanatik 7 Yahudi yerleşimcinin beldelerine baskın düzenleyerek, kendisi ve ailesine saldırdıklarını ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerin, evini taşladıktan sonra kendisine de taşlarla saldırdıklarını vurgulayan Ebu Semra, yaralandıktan sonra Ramallah’taki Filistin Tıp Merkezi’ne kaldırılarak tedavi edildiğini söyledi.

Adei-Ad ve Şilo Yahudi yerleşim birimlerinin çevresinde bulunduğu Turmusiyya beldesi zaman zaman fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve saldırılarına maruz kalıyor.

Yorumlar