İsrail Gazze'ye 65 bin ton patlayıcı ile saldırdı

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 65 bin ton patlayıcı kullanıldığı açıklandı. Hükümet Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 45 binden fazla füze ve bomba attığı ve bunların arasında uluslararası yasaklı bombaların da olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail Gazze'ye 65 bin ton patlayıcı ile saldırdı

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 65 bin ton ağırlığında patlayıcı kullanıldığı belirtildi. Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki operasyonlar sırasında 45 binden fazla füze ve bomba kullanmış. Bu bombaların bazıları bir ton ağırlığında olduğu ifade edildi. Bombalardan yayılan radyasyonun insan sağlığı üzerinde kalıcı hasarlar bıraktığı vurgulandı. İsrail'in ayrım gözetmeden öldürme pratiği ve uluslararası hukuk ihlallerine dikkat çekilirken, uluslararası topluma ve örgütlere durumu değerlendirmeleri ve müdahale etmeleri çağrısı yapıldı

Patlayıcıların Etkisi ve Uluslararası Yasaklı Bombaların Kullanımı

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında kullandığı patlayıcıların toplam ağırlığının Hiroşima'ya atılan nükleer bombadan yaklaşık üç kat daha ağır olduğu vurgulandı. Gazze Şeridi'ne atılan bomba ve füzelerin yaklaşık üçte ikisinin güdümsüz ve hatalı olduğu, bu durumun İsrail'in ayrım gözetmeden öldürme pratiğinin bir kanıtı olarak görüldüğü belirtildi. Ayrıca, İsrail'in sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı uluslararası alanda yasaklanmış çeşitli bomba ve füze tiplerini kullandığı belgelenmiş durumda. Bunlar arasında kale delici bombalar, GPS güdümlü, beyaz fosforlu ve güdümsüz füzeler ile Halper tipi füzeler bulunuyor.

Radyasyon Etkisi ve Uluslararası Topluma Çağrı

Uluslararası yasaklı bombaların kullanılmasıyla ilgili açıklamalarda, bu bombaların toksik radyasyon salınımı yoluyla çevresel riskler oluşturduğu ve insanlarda deformasyon, sakatlık gibi kalıcı hasarlara yol açtığı ifade edildi. Açıklamada, İsrail'in 89 gün süren saldırıları sırasında sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı yürütülen geniş çaplı soykırım savaşını durdurma çağrısında bulunuldu. Bu çağrı, uluslararası topluma ve örgütlere yönelikti.

Yorumlar