İsrail, Gazzelileri Mısır'a sürme planında ısrarlı

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze halkını Mısır'a sürme planında ısrarlı olduğu, bu konuda Mısır Cumhurbaşkanı Sisi başta olmak üzere çeşitli liderler üzerinden sık sık gündeme getirerek baskı uyguladığı belirtiliyor. İddiaya göre Netanyahu şimdilik batılı ortaklarından destek alabilmiş değil.

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Gazzelileri Mısır'a sürme planında ısrarlı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazzelilleri Mısır'a sürgün etme planında ısrarlı olduğu belirtiliyor. 

İddiaya göre Netanyahu, bu planının devrey sokulması için ABD, İngiltere ve Fransa'dan destek almaya çalışıyor; ancak şu ana kadar başarabilmiş değil.

Washington Post gazetesine göre, ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki gerilim yükseliyor. Gazete, Biden'ın bağımsız bir Filistin Devleti'ni desteklediğini ve Netanyahu'nun bu konuda farklı bir görüşe sahip olduğunu belirtti.

Gazete, Biden ve Netanyahu arasındaki bu anlaşmazlığın nasıl çözüleceğine dair bir belirsizlik olduğunu ifade etti.

Gazeteye konuşan diplomatlar, Netanyahu'nun evlerinden edilecek yüz binlerce Filistinliyi kabul etmesi için Mısır'a baskı yapılmasını talep ettiğini aktardı.

Netanyahu'nun, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'ye baskı yapılması için Joe Biden'ın yanı sıra İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştüğü belirtildi. Ancak, bu iki liderin öneriyi reddettiği ifade edildi.

Diplomatlara göre, Netanyahu'nun Gazze nüfusunu başka bir yere yerleştirme planı, insan hakları ihlali olarak kabul edildi ve bu nedenle kabul görmedi. Ayrıca, Mısır'ın çok sayıda Filistinliyi kabul etme niyetinde olmadığı belirtildi.

Yorumlar