İsrail Gazze'de uluslararası ajansların da yer aldığı medya binasını vurdu

İsrail, Gazze'de uluslararası ajansların ofislerinin de yer aldığı binayı hedef aldı. Bina yerle bir oldu. Hamas ise İsrail'e cevaplarının ağır olacağını duyurdu.

İsrail, Gazze'de içinde Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ile Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalının da olduğu 13 katlı bir binayı vurdu. İsrail ordusu bu binayı vuracağını gün içinde duyurmuştu.

10 Mayıs'tan bu yana devam eden İsrail saldırıları sonrasında 139 Filistinli yaşamını yitirmiş, bine yakın insan da yaralanmıştı. Hamas'ın buna misilleme olarak bugün Tel Aviv'i roketlerle vurması ise İsrail tarafından karşılıksız bırakılmadı.

Bir saat öncesinde Gazze'de Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ile Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalının da olduğu 13 katlı bir binayı vuracağını duyuran İsrail ordusu, dediğini yaptı. 13 katlı medya binası saniyeler içerisinde yerle bir oldu. Saldırı sonrası bölgeden duman yükseldi.

Görgü tanıkları, binanın saldırı öncesi boşaltıldığını belirtirken; patlama anı da kameralarca anbean kaydedildi.

Gazze'de medya binası vuruldu
İsrail, Gazze'de uluslararası ajansların da bulunduğu binayı yerle bir etti

 

FAHRETTİN ALTUN: KATLİAMLARINI GİZLEYEBİLMEK İÇİN

İsrail'in medya binasını hedef alan saldırısından sonra ilk tepki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, İsrail'in katliamlarını gizleyebilmek için bu adımı attığını belirterek şunları söyledi: 

İsrail katliamlarına ve savaş suçu işlemeye devam ediyor. Gazze’de Associated Press ve Al Jazeera ofislerini hedef alan işgalci İsrail, basın özgürlüğüne de darbe vuruyor. Katliamlarını gizleyebilmek için basın merkezlerini vuran İsrail’in bu alçak saldırılarını lanetliyorum.