İsrail Filistinlinin evini yıktı

AĞVAR (AA) - İsrail güçlerinin, Batı Şeria'daki Ağvar bölgesinde bir Filistinliye ait, inşa edilmekte olan evi, "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıktığı belirtildi.Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail'e ait...

Google Haberlere Abone ol
İsrail Filistinlinin evini yıktı

AĞVAR (AA) - İsrail güçlerinin, Batı Şeria'daki Ağvar bölgesinde bir Filistinliye ait, inşa edilmekte olan evi, "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıktığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail'e ait buldozerler, askerler eşliğinde Ağvar'ın kuzeyinde kalan El-Ciftlik bölgesine girerek halihazırda ailesiyle birlikte Ürdün'de bulunan İhab Berekat'a ait evi yıktı.

Ev sahibinin kardeşi Semir Berekat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İhab'ın, adı üzerine kayıtlı olan topraklar üzerinde ev inşa ettiğini söyledi.

Berekat, İsrail güçlerinin daha önce evin yıkılacağı yönünde uyarılar gönderdiğini ancak yıkım tarihine ilişkin net bir tarih vermediğini kaydetti.

İsrail Oslo Anlaşması'na göre Ağvar bölgesinin kendi idaresindeki C bölgesinde olduğunu gerekçe göstererek buradaki Filistinlilerin ev inşa etmesine izin vermiyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan A bölgesinin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik B bölgesinin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan C bölgesinin idari ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

Yorumlar