İsrail donanmasının Özgürlük Filosu'na müdahalesi

- Hamas: "İsrail'in Zaytouna gemisine uluslararası sularda müdahalesi, korsanlık ve organize devlet terörüdür"

Google Haberlere Abone ol
İsrail donanmasının Özgürlük Filosu'na müdahalesi

GAZZE (AA) - Hamas, İsrail'in, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalesini "korsanlık ve organize devlet terörü" olarak niteledi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in gemiye müdahalesinin, Filistin halkı ve onları destekleyenler aleyhinde gerçekleştirilen saldırı, suç ve hak ihlallerinin yansıması olduğu belirtilerek, "İsrail, Zaytouna gemisine müdahalesiyle, Gazze'de merhametsizce uygulanan ve yaşam alanlarının tümünü etkileyen ablukanın yol açtığı insan hakları aleyhinde işlenen suçların üzerini örtmeyi hedefliyor." ifadesine yer verildi.

"İsrail'in Zaytouna gemisine uluslararası sularda müdahalesi, korsanlık ve organize devlet terörüdür." ifadesi kullanılan açıklamada, uluslararası topluma, İsrail'in işgalleri ve işlediği suçların engellenmesi çağrısı yapıldı.

İnsan hakları eylemcisi ve Özgürlük Filosu basın sorumlusu Ellen Huttu Hansson, İsrail donanmasının, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye bugün uluslararası sularda müdahale ettiğini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu da gemiye müdahalesini doğrulamıştı.

Gazze ablukasını delmek için 14 Eylül'de İspanya'dan yola çıkan gemide sadece kadınlar bulunuyor. Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyordu.

Yorumlar