İsrail Çocuk Hastanesini bombaladı

İsrail Gazze'nin batısında El Nasr Çocuk Hastanesi'nin giriş kısmına saldırı düzenledi. İsrail'in Gazze bombardımanında 29. güne girildi. Saldırı başladığından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 9 bini geçti. İsrail son olarak çocuk hastanesinin girişini bombaladı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail Çocuk Hastanesini bombaladı

İsrail'in Gazze bombardımanı 29. gününe girerken, dünya genelinden gelen yardım çağrıları ve gelişmeler, saldırıların insanlık dramını derinleştiriyor. İşte yaşanan son gelişmeler:

Japonya, Gazze Şeridi'nde insani krizin artmasını önlemek adına İsrail'e ateşkes çağrısında bulundu. Bu çağrı, bölgeye insani yardımların girebilmesinin önemini vurguluyor.
Şiddetin son kurbanları, dünkü saldırılarda ortaya çıktı. İsrail'in Şifa Hastanesi civarında bulunan ambulans konvoyuna düzenlediği hava saldırısında 15 kişi hayatını kaybetti.

Aynı gün içerisinde BM'ye bağlı bir okula yapılan saldırıda ise 20 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail'in savaşın başlamasından bu yana Gazze'ye attığı bombaların sayısı 10 bini aştı. İngiliz Guardian gazetesinin uydu görüntüleri analizine göre, bölgede yaklaşık 10 kilometrekarelik alanda 1000'den fazla krater oluştuğu tespit edildi.

İsrail ordusunun saldırıları sivil alanları da vuruyor. Gazze'nin batısında yer alan Nasr Çocuk Hastanesi'ne yapılan saldırıda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, İsrail ile herhangi bir normalleşme sürecinin kendi sözlüğünde yer almadığını belirtti ve Tunus'un Filistin'e desteğinin süreceğini ifade etti.

İnsani yardım çabaları sürüyor. Mısır Kızılayı tarafından Gazze'ye 47 yardım TIR'ı gönderildi. Bu TIR'larla birlikte bölgeye ulaşan yardım TIR'ı sayısı 421'e yükseldi, ancak yakıt girişine izin verilmiyor.

Yorumlar