İsrail casuslarına operasyon, çok sayıda gözaltı

İsrail adına casusluk faaliyetleri yürüttükleri tespit edilen şüphelilere operasyon düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var.

Google Haberlere Abone ol
İsrail casuslarına operasyon, çok sayıda gözaltı

İstanbul merkezli yürütülen ve İsrail istihbaratına bilgi sızdırdıkları iddiasıyla 8 kişinin gözaltına alındığı "Köstebek-3" operasyonu, Türkiye'nin güvenlik güçlerince başarıyla gerçekleştirildi. Operasyon, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından icra edildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "TAKİPTEYİZ"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye sınırları içinde milli birlik ve beraberliğe karşı yürütülen casusluk faaliyetlerine izin verilmeyeceğini vurguladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ülkemiz sınırları içinde milli birlik ve beraberliğimize karşı yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Takipteyiz!" ifadelerini kullanarak, şüphelilerin İsrail istihbarat unsurları ile görüşmeler gerçekleştirdikleri, Türkiye'deki şahıslar ve şirketler hakkında bilgi topladıkları ve bu bilgileri İsrail istihbaratına aktardıklarının tespit edildiğini bildirdi.

KOORDİNELİ ÇALIŞMANIN ÖNEMİ

Operasyonun detaylarını aktaran Bakan Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT ve polis ekiplerinin koordineli çalışmasının önemine dikkat çekti. 

TOPLUMDAN DESTEK MESAJLARI

Operasyona ilişkin yapılan açıklamalar ve gözaltılar, toplumun farklı kesimlerinden destek mesajlarıyla karşılandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonda görev alan güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı. Operasyon, Türkiye'nin ulusal güvenliğini koruma konusundaki kararlılığını ve yeteneğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar