İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin cenaze töreni

GAZZE (AA) - İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gösteri yapan gençlere açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Filistinli Abdurrahman Ed-Dabbağ...

Google Haberlere Abone ol
İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin cenaze töreni

GAZZE (AA) - İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gösteri yapan gençlere açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Filistinli Abdurrahman Ed-Dabbağ için cenaze töreni düzenlendi.

Şuheda el-Aksa Hastanesi'nden alınan Debbağ'ın cenazesi, Deyr el-Belah bölgesindeki baba ocağına götürüldü. Filistin bayrakları taşıyan ve İsrail aleyhinde slogan atan çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Debbağ'ın naaşı Gazze'deki kabristana defnedildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gösteri yapan gençlere açtığı ateş sonucu yaralanan 16 yaşındaki bir gencin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle ekim ayından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de gerginlik yaşanıyor. İsrail askerleri, saldırıları protesto eden Filistinlilere sert müdahalelerde bulunuyor.



Yorumlar