İsrail askerinden Filistinli kadınlara müdahale

- Dünya Kadınlar Günü öncesi işgal altındaki Batı Şeria ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktası yakınlarında Filistinli kadın dernekleri tarafından düzenlenen protesto gösterisine İsrail askerleri müdahale etti

Google Haberlere Abone ol
İsrail askerinden Filistinli kadınlara müdahale

RAMALLAH (AA) - İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktası yakınlarında gösteri düzenleyen Filistinli kadınlara müdahale etti.

Filistinli kadın dernekleri tarafından, Dünya Kadınlar Günü öncesi işgal altındaki Batı Şeria ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktası yakınında düzenlenen protesto gösterisine İsrail askerleri tarafından müdahale edildi.

İsrail askerleri tarafından, göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla müdahale edilen gösteride bulunan onlarca Filistinli kadının etkilendiği ve olay yerinde bulunan ilk yardım ekipleri tarafından tedavi edildikleri belirtildi.

Filistin Kadın Federasyonu'nun çağrısı üzerine, toplanan yüzlerce Filistinli kadın, özgürlük taleplerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdı, İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerini protesto eden sloganlar atıldı.

Filistinli fraksiyonların da destek verdiği gösteride, Kudüs'ün bağımsız egemen Filistin devletinin başkenti olduğuna vurgu yapıldı.

Filistin hükümeti, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle 8 Mart'ın tatil edileceğini açıklamıştı.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın (2. İntifada) ardından İsrail yönetimi, 2002 yılında güvenlik gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına Ayrım Duvarı inşasına başlamıştı. Ayrım Duvarı nedeniyle Batı Şeria'daki üç milyona yakın Filistinli işgal altındaki Doğu Kudüs ve İsrail'e geçiş yapamıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık 2017'den bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor.

Yorumlar