İsrail, Arakib köyünü 113'üncü kez yıktı

- Arakib'i Savunma Komitesi üyesi Turi: - "Köyde durum çok trajik. Akşam güvence içinde yatan köylüler sabah evlerini yıkan buldozer sesleriyle uyandı. Köyde bulunan 22 aile evsiz kaldı" - "Yıkımlara rağmen buradayız ve yerlerimizi terk etmeyeceğiz. Burası bizim toprağımız. İsrail'in yıktığını tekrar inşa edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Arakib köyünü 113'üncü kez yıktı

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin, ülkenin güneyindeki Negev Çölü'nde bulunan El-Arakib köyünde 113'üncü kez yıkım yaptığı bildirildi.

Arakib'i Savunma Komitesi üyesi Aziz et-Turi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin bugün erken saatlerde köye baskın düzenlediğini ve "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla Filistinlilere ait bütün evleri buldozerle yıktığını söyledi.

İsrail'in Arakib köyünde Temmuz 2010'dan bu yana 113'üncü kez yıkım yaptığını ifade eden Turi, "Köyde durum çok trajik. Akşam güvence içinde yatan köylüler sabah evlerini yıkan buldozer sesleriyle uyandı. Köyde bulunan 22 aile evsiz kaldı." dedi.

İsrail'in sürekli gerçekleştirdiği yıkımlardan dolayı Arakib'de betondan ev yapma imkanı olmadığı ve köy sakinlerinin derme çatma evler yaparak burada hayat mücadelesi verdiğini vurgulayan Turi, "Yıkımlara rağmen buradayız ve yerlerimizi terk etmeyeceğiz. Burası bizim toprağımız. İsrail'in yıktığını tekrar inşa edeceğiz." diye konuştu.

Arakib köyünde, İsrail vatandaşı 87 Filistinli yaşıyor. İsrail en son 25 Nisan'da Arakib köyünde yıkım yapmıştı.

İsrail, Negev bölgesindeki köylere elektrik ve su gibi yaşam için zorunlu olan hizmetleri sunmadığı gibi bu bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail şimdiye kadar, 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Negev Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.

İsrail Arakib köyünün yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini iddia ediyor. Köy halkı ise bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını vurguluyor.


Yorumlar