İsrail, Arakib köyünde 109'uncu kez yıkım yaptı

- İsrail askerleri, Negev Çölü'nde 13 evi yıktı

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Arakib köyünde 109'uncu kez yıkım yaptı

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin, ülkenin güneyindeki Negev Çölü'nde bulunan El-Arakib köyünde 109'uncu kez yıkım yaptığı bildirildi.

Arakib'i Savunma Komitesi üyesi Aziz et-Turi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin bugün köye baskın düzenlediğini ve "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla Filistinlilere ait 13 evi buldozerle yıktığını söyledi.

İsrail'in Arakib köyünde Temmuz 2010'dan bu yana 109'uncu kez yıkım yaptığını ifade eden Turi, Köylülerin yıkıma tepki gösterdiğini belirtti.

İsrail'in sürekli gerçekleştirdiği yıkımlardan dolayı Arakib'de betondan ev yapma imkanı olmadığı ve köy sakinlerinin derme çatma evler yaparak burada hayat mücadelesi verdiğini vurgulayan Turi, "Buna rağmen yerlerini terk etmeyen köylülerimiz, destekçilerimizle birlikte evlerimizi yeniden yapmak üzere buradayız. Allah'ın izniyle yarın evlerimizi bitirmiş olacağız. Bizim buranın dışında gideceğimiz bir yerimiz yok." diye konuştu.

Arakib köyünde, İsrail vatandaşı 87 Filistinli yaşıyor.

İsrail en son 12 Ocak'ta Arakib köyünde yıkım yapmıştı.

İsrail, Negev bölgesindeki köylere elektrik ve su gibi yaşam için zorunlu olan hizmetleri sunmadığı gibi bu bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail şimdiye kadar, 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Negev Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.

İsrail Arakib köyünün yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini iddia ediyor. Köy halkı ise bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını vurguluyor.







Yorumlar