İspanya'da yeni kabine üyeleri belli oldu

- Başbakan Rajoy'un azınlık hükümetinde 7 bakan yerini korurken, 6 yeni isme bakanlık verildi - İspanya'nın AB nezrindeki Büyükelçisi Quecedo, Dışişleri Bakanı olurken, İspanyol ekonomisi yine De Guindos'a emanet edildi

Google Haberlere Abone ol
İspanya'da yeni kabine üyeleri belli oldu

MADRİD (AA) - İspanya'da sağ görüşlü Halk Partisinin (PP) kurduğu azınlık hükümetinin üyeleri belli oldu.

İspanya Başbakanı ve PP lideri Mariano Rajoy, 29 Ekim'de Meclisten güvenoyu alan azınlık hükümetini Kral 6. Felipe'ye sundu. 2011'den bu yana ülkeyi yöneten PP iktidarının yeni kabinesinde 7 bakan görevini sürdürürken, 6 yeni isme bakanlık verildi.

Başbakan Rajoy, Savunma, İçişleri, Bayındırlık, Sağlık, Dışişleri ile Enerji ve Turizm bakanlıklarında değişiklikler yaptı.

2011-2015 yılları arasında Castilla La Mancha özerk yönetiminin başkanı olan, PP'nin Genel Sekreteri Maria Dolores de Cospedal Garcia Savunma Bakanı oldu. Cospedal, ülke tarihinde bu göreve getirilen ikinci kadın bakan olarak dikkati çekti. İspanya'nın ilk kadın Savunma Bakanı 2008-2011 yılları arasında sosyalist hükümet döneminde bu görevi yürüten Carme Chacon olmuştu.

Bu arada Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo'nun yerine ise 31 Aralık 2011'den itibaren İspanya'nın AB nezrindeki Büyükelçisi olarak görev yapan Alfonso Dastis Quecedo getirildi. İspanyol medyası, Quecedo'nun Dışişleri Bakanlığına getirilmesini, yeni hükümetin dış politikadaki önceliğinin, Avrupa Birliği ile ilişkiler olacağı şeklinde yorumladı.

Ayrıca İspanya'nın ekonomik krizle mücadelesinde kemer sıkmaya yönelik önemli kararlarıyla dikkati çeken Luis de Guindos Ekonomi, Endüstri ve Rekabet Bakanı oldu.

Başbakan Rajoy, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı sayısını ikiden bire düşürdü, ve Soraya Saenz de Santamaria Başbakan Yardımcısı olarak kaldı.

Yeni kabine yarın Kral 6. Felipe'nin huzurunda yemin ederek, göreve başlayacak.

Yorumlar