
Ülke genelinde maaşlarının eşitlenmesi yönünde hazırladıkları teklifin, sol koalisyon hükümetinin girişimiyle meclis gündemine alınmasının önlenmesinin ardından eylem yapmaya başlayan polis ve jandarma görevlileri meclis binası önünde toplandı.

Yüzlerini hacker grubu "Anonymous"un simgesi maskelerle örten ancak ceketleriyle polis veya jandarma çalışanı olduklarını gösteren grup, maaşlarında düzenleme yapmayı kabul etmediği gerekçesiyle hükümet karşıtı sloganlar attı.

Madrid'de meclis binası çevresinin trafiğe kapanmasına neden olan göstericilerin, güvenlik koridoru kuran ve kendileri gibi polis olan meslektaşlarıyla zaman zaman karşı karşıya gelip itişmeleri dikkati çekti.

Polis ve jandarmanın eylemine, muhalefetteki aşırı sağ görüşlü Vox ile liberal görüşlü Vatandaşlar Partisinden de destek verildi.