İsmet Yılmaz: ikili eğitime son vereceğiz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "2019 yılı sonunda eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime Türkiye'de son vereceğiz" dedi. Yılmaz, "Öğretmenlerimize her 4 yılda bir, öğrencilere de 5. ve 9. sınıflarda yeni bilgisayar vereceğiz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Yılmaz, liselere giriş sistemi kapsamında yapılan merkezi sınav sorularının PISA sınavındaki sorularla eş değer olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
İsmet Yılmaz: ikili eğitime son vereceğiz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtlıyor ve son dönemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.

"Bu aziz millet hep en doğru şekilde karar verdi"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, burada yaptığı açıklamada 24 Haziran seçimlerine değinerek, "Bu aziz millet bu zamana kadar hep sağduyuyla, en doğru şekilde karar verdi. 24 Haziran'da da bir önceki seçimlerden daha büyük bir sorumlulukla, evlatlarının geleceği için, Türkiye'nin geleceği için çok doğru, yerinde, sağlıklı bir karar vereceklerine inanıyorum." dedi.

Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bizim inancımız odur ki AK Parti 300'ün üzerinde milletvekili ile temsil edilecek. Cumhur İttifakı yani MHP'den gelen milletvekilleriyle çok rahat bir şekilde Mecliste Sayın Cumhurbaşkanımıza destek olacak, yasaları çıkartacağız diyoruz."

Bakan Yılmaz'ın açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

Bu hükümet döneminde, 16 yıllık dönemde en büyük reformlar eğitimde yapıldı.

58 bin derslik ihtiyacımız var. 47 bin dersliği şu anda planlıyoruz, yapıyoruz.

2019 yılı sonunda eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime Türkiye'de son vereceğiz.

Muhalefet partileri, kaliteli eğitimden bahsediyorlarsa bu AK Parti'nin eğitimdeki başarısıdır.

Öğretmenlerimize her 4 yılda bir, öğrencilere de 5. ve 9. sınıflarda yeni bilgisayar vereceğiz.

Liselere giriş sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavda kesinlikle müfredat dışı hiçbir soru sorulmayacak.

Liselere giriş sistemi kapsamında yapılan merkezi sınav soruları, PISA sınavındaki sorularla eş değer olacak.

(CHP'nin 1+8+4 şeklindeki eğitim sistemi teklifi) Türkiye'de 100 kişiden 12 kişi çocuklarını imam hatibe gönderiyor. Sen göndermiyorsun evladını, ama bırak gönderen vatandaşın bu demokratik kararına saygı göster.

Yorumlar

ihsan bakan bey 2 li eğitime som verde asıl sen 5. sınıfı Osmanlıca hazırlık yap çocuklarımız kuran öğrensin ben uyarıyorum Allah indinde görevimi yapıyorum