İSMEK 7 bin kişinin istihdamını sağladı
- İSMEK, faaliyete geçirdiği İstihdam Rehberliği departmanıyla, bugüne kadar yaklaşık 7 bin kişiyi işe yerleştirdi
İSTANBUL (AA) - Hayat boyu eğitim kapsamında 21 yıldan bu yana hizmet veren İSMEK, faaliyete geçirdiği İstihdam Rehberliği departmanıyla, bugüne kadar yaklaşık 7 bin kişinin iş sahibi olmasını sağladı.
İSMEK'ten yapılan açıklamaya göre, verdiği eğitimlerle İstanbullulara meslek kazandıran İSMEK, istihdam edilmeleri sürecinde de mezunlarını yalnız bırakmıyor. Mesleki eğitimde kalite ve etkinliğin artırılması, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikli eleman yetiştirilmesi bakımından önemli bir misyonu yerine getirme gayretinde olan İSMEK, istihdama doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlıyor.
Herhangi bir mesleği bulunmayan ve mesleğinde ilerlemek isteyenlerin kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla eğitimler veren İSMEK, bazı sektörlere özel meslek okullarıyla da önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Perakendecilik, fırıncılık, giyim sektörleri başta olmak üzere farklı alanlara ait 12 meslek okulu açan İSMEK, hem İstanbul'un 38 ilçesindeki diğer eğitim merkezlerindeki eğitimleriyle, hem de meslek okullarında verdiği eğitimlerle İstanbulluların istihdam edilebilirliklerini yükseltiyor.
- İSMEK'in 12 uzmanlık okulu
İSMEK’in İstanbullulara ileri düzeyde mesleki eğitim ve uygulama fırsatı sunan 12 uzmanlık okulu şöyle:
"Fırıncılık ve Pastacılık Okulu, Perakende Okulu, Mutfak Sanatları Okulu, Telekomünikasyon Okulu, Bahçelievler Yenibosna Bilişim-Muhasebe ve Finansman-Grafik Tasarım Okulu, Güngören Merter Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Okulu, Üsküdar Bağlarbaşı Türk İslam Sanatları İhtisas Okulu, Fatih Yavuz Selim Dil Okulu, Çolpan İlhan Moda Okulu, Şişli Mecidiyeköy Çocuk Gelişimi Okulu, Şişli Mecidiyeköy Kişisel Gelişim Okulu, Fındıkzade ve Hasanpaşa Müzik Okulları."
İSMEK Uzmanlık Okulları, üretim ve istihdam öncelikli eğitimlerinde özel sektörle işbirliği yapılarak mezunların işgücü piyasasına yönlendirilmelerine katkıda bulunuyor. Perakende Okulu'nda Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) ve Kategori Mağazacıları Derneği (KMD), Mutfak Sanatları Okulu'nda Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), Telekomünikasyon Okulu'nda ise Türk Telekom'la yapılan işbirlikleri sektöre nitelikli eleman kazanmayı amaçlıyor.
- İstihdama İSMEK katkısı
Bugüne kadar 2 milyon 318 bin İstanbulluya ulaşan İSMEK, halen şehrin dört bir yanına yayılmış 235 kurs merkezinde, 540 branşta eğitimlerini sürdürüyor. İstanbul gibi büyük bir metropolde sanatsal eğitimlerin yanı sıra verdiği mesleki ve teknik eğitimlerle de kentin yetişkin eğitimi ihtiyacını karşılamaya gayret ediyor.
İSMEK, eğitimlerle mesleki nitelik kazanan İstanbulluların iş yaşamına dahil olmasıyla, ekonomiye de katkı sağlıyor. Öğrencilerin bir kısmı sanatsal becerilerini yükseltirken, bugüne kadar İSMEK'te verilen eğitimlerle meslek sahibi olup bir iş yerinde çalışan veya kendi işinin patronu olan pek çok İstanbullu mevcut.
İSMEK, eğitim merkezlerinde herhangi bir meslek branşında eğitim alarak mezun olan öğrencilerin istihdamına doğrudan destek olabilmek amacıyla İSMEK İstihdam Rehberliği birimini faaliyete koydu. Doğru işe, doğru personel yerleştirme bilinciyle Türkiye'de iş gücü piyasasına katkı sağlamayı amaçlayan bu departman, iş arayan İSMEK öğrencileri ile işveren kurum, kuruluş ve firmalar arasında köprü görevi yürütüyor.
İstanbul'daki 20 ayrı bölgede öğrencilerin iş bulmalarına yardımcı olan İSMEK istihdam rehberleri, öğrencilerin aldığı eğitimleri, yetenekleri, bilgi ve becerileri göz önünde bulundurarak onlara uygun olan mesleki pozisyonları belirliyor ve bu alanda ilerlemeleri için yardımcı oluyor. 2005'te faaliyetlerine başlayan İSMEK İstihdam Rehberliği bünyesinde, mülakat aşamasından firmanın geri dönüşüne kadar tüm süreci, sonuçlanana kadar takip eden istihdam rehberlerinin çalışmaları sayesinde bugüne kadar toplam 6 bin 936 kişi işe yerleştirildi.
- İSMEK'liler ürettikleri kazanca dönüşüyor
İSMEK'in eğitimleriyle bilgi ve beceri sahibi olan İstanbullular, ürettiklerini kazanca dönüştürebiliyor. İSMEK'te öğrendiklerini maharetli ellerinde özgün tasarımlara dönüştürebilen İstanbullular, gelir elde edebiliyor. İSMEK'lilerin ürettiği birbirinden özel el yapımı hediyelik ürünler, Şişhane metro istasyonundaki satış merkezinde ve Sultanahmet'teki İSMEK Sanat Sokağı'nda İstanbullularla ve turistlerle buluşuyor.
İSMEK'in eğitimlerinden yararlanarak meslek sahibi olup bir iş
yerinde çalışan veya kendi iş yerini açan İstanbulluların yanı sıra
pek çok kişi de edindiği bilgi ve beceriyle evinde üretim yaparak
aile bütçesine katkıda bulunuyor. El sanatları, pastacılık, giyim
gibi farklı alanlarda üretim yapan İSMEK'liler, evlerinde
ürettiklerini, kendi çevrelerine, ayrıca sosyal medya yoluyla çok
daha geniş kitlelere ulaştırabiliyor.
Yorumlar