İsmail Küçükkaya 'sahte Trump'ın tuzağına düştü

NATO liderler zirvesi için İngiltere'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Avrupa ülkesinin liderleri ile bir araya gelmişti. Görüşmede çekilen bir kare sahte Donald Trump hesabı tarafından paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
İsmail Küçükkaya 'sahte Trump'ın tuzağına düştü

ABD Başkanı Donald Trump adına Türk kullanıcılar tarafından açılan sahte hesap tarafından yapılan paylaşım gerçek zannedildi.

Donald Trump'ın adını ve fotoğrafını kullanarak espirili paylaşımlar yapan Türk kullanıcının İngilizcesi de gerçeğinden ayırt edilemiyor. 

"TWO TURKS, ONE GERMAN AND ONE NAPOLEON"

Fake hesabı yöneten kişi dün NATO liderler zirvesi için İngiltere'nin başkenti Londra'da bulanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk asıllı İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte yaptığını görüşme sırasında çekildiği kareyi tweet attı.

Tweet'te, "Two Turks, one German and one Napoleon" ifadelerini kullanan Türk'ün paylaşımları anlayanlar tarafından büyük beğeni aldı. 

Ancak gazeteciler bu tuzağa düşerek paylaşımı gerçekmiş gibi retweet ederek haberini yaptı.

HEMEN İNANDILAR

FOX TV haber sunucularından İsmail Küçükkaya, tweeti haberi konusu yaptı. Amberin Zaman ve Mine G. Kırıkkanat ve New York Times yazarı David D. Kirkpatrick de paylaşımı RT etti.

Yorumlar