İsmail Hacıoğlu Cem Karaca'ya tıpa tıp benzetildi

Cem Karaca rolünde oynaması planlanan İsmail Hacıoğlu, Türkiye'de ilk kez uygulanan teknikle tıpa tıp Cem Karaca'ya benzetildi.

Google Haberlere Abone ol
İsmail Hacıoğlu Cem Karaca'ya tıpa tıp benzetildi

Türk sinemasında bir ilke imza atılarak hazırlanan "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filmi, 26 Ocak'ta sinemaseverlerle buluşacak. İsmail Hacıoğlu, başrolde yer aldığı bu filmde, efsane müzisyen Cem Karaca'ya benzemek için Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntemle hazırlandı. Film, Fikri Harika ve Aytaç Medya iş birliği ile hayata geçirildi.

TEKNOLOJİK YENİLİK: 3D YÜZ TARAMASI

Filmde, İsmail Hacıoğlu'nun üç boyutlu yüz taraması yapılarak, karakterin modellemesi gerçekleştirildi. Bu süreçte, geleneksel silikon kalıp yöntemi yerine, yüz taramasının sonuçları Amerika Birleşik Devletleri'ndeki uzmanlara elektronik ortamda iletildi. Bu yenilikçi yaklaşım, zaman kaybını önlemek ve daha doğru bir modelleme sağlamak amacıyla tercih edildi.

MAKYAJ TASARIMLARI VE PROTEZLER

Makyaj tasarımları ve tarama işlemlerini yürüten Ahsen Gülkaya Heinly, bu teknolojinin avantajları hakkında bilgi verdi. Heinly, bu yöntemle, tarama dosyasının hızlı ve hatasız bir şekilde Amerika'ya gönderildiğini belirtti. Cem Karaca karakteri için özellikle dudak altından başlayıp çene hattını kaplayan ve burun protezlerinin kullanıldığını vurguladı. Bu protezlerin, Ben Nye makyaj stüdyosunda özel olarak üretildiği ifade edildi.

OYUNCU KADROSU VE FİLMİN DİĞER ÖZELLİKLERİ

İsmail Hacıoğlu'nun yanı sıra Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın, Melisa Aslı Pamuk, Buçe Buse Kahraman, Meral Çetinkaya, Melisa Döngel gibi tanınmış oyuncular da filmde önemli roller üstleniyor. "Cem Karaca’nın Gözyaşları", teknolojik yeniliklerin yanı sıra bu güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Yorumlar