İsmail Çağlar kimdir? Nerelidir

İsmail Çağlar kimdir, nerelidir, hayatı, biyografisi internetin en çok arananları arasında yer alıyor. Peki, İsmail Çağlar kimdir, nerelidir? Çağlar son dönemlerde özellikle de CNNTürk ekranlarında yaptığı yorumlarla dikkat çeken isimlerden birisidir.

Google Haberlere Abone ol
İsmail Çağlar kimdir? Nerelidir

İsmail Çağlar kimdir, nerelidir, hayatı, biyografisi internetin en çok arananları arasında yer alıyor. Peki, İsmail Çağlar kimdir, nerelidir? Çağlar, televizyon kanallarında düzenlenen tartışma programlarında sık sık yorumlarına başvurulan isimlerden birisidir. Özellikle de hukuksal ve siyasi alanlarda yapılan tartışmaların müdavimlerinden Çağlar'ın hayatı, biyografisi doğal olarak merak konusu oluyor. 

KİMDİR

İsmail Çağlar, 1982 yılında dünyaya gelmiştir. 2001 - 2006 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Fen Edebiyat Fakültesi sosyoloji bölümünde okuyan Çağlar daha sonra yüksek lisans için Hollanda'ya gitti.

2006 – 2008 yıllarında Hollanda’da Universiteit Leiden, Faculty Of Arts / Universiteit Leiden, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesinde Yüksek Lisansını yapan İsmail Çağlar 2006 – 2013 yılları arasında yine Hollanda’da aynı üniversitede doktorasını tamamladı.

İsmail Çağlar kimdir

KARİYERİ

Mevcut olarak Sabah gazetesi ve Takvim gazetesinde köşe yazarlığı yapan İsmail Çağlar, kaleme aldığı yazılarla oldukça dikkat çekmektedir.

Halen, 2015 yılında başladığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesindeki Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi öğretim üyeliği görevini sürdüren Çağlar, aynı zamanda SETA Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörüdür.

İlgi alanları arasında medya-siyaset ilişkileri, sosyal tarih, modernleşme ve din-devlet ilişkileri bulunan İsmail Çağlar, 31 Ağustos 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na atandı.

Yorumlar