İsmail Akçay 10. Yol Koşusu'na doğru

- Balıkesir'de 9 Eylül'de yapılacak organizasyonun basın toplantısı İstanbul'da düzenlendi - Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Zekai Kafaoğlu: "Bir spor adamımızın yaşarken onore edilmesini, son derece önemli buluyorum" - Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar: "Bu organizasyon atletizm için bizi oldukça gururlandırıyor" - Eski milli atlet İsmail Akçay: "Sırrımı soruyorlar. Benim yaptığım çalışmayı öküz yapsa şampiyon olurdu. Ben öyle sert ve disiplinli çalıştım. Allah da gördü, başarıyı verdi "

Google Haberlere Abone ol
İsmail Akçay 10. Yol Koşusu'na doğru


İSTANBUL (AA) - Balıkesir'de 9 Eylül Pazar günü yapılacak İsmail Akçay 10. Yol Koşusu'nun basın toplantısı İstanbul'da düzenlendi.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen basın toplantısına, AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Zekai Kafaoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, organizasyona ismini veren eski milli atlet İsmail Akçay ile eski milli atlet Necdet Ayaz katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu da Balıkesir'in gelişimine de katkı sağlayan bir organizasyon yapacaklarını belirterek, "Her sene dolu dolu geçen bir yarış oluyor. Her sene üstüne koyarak gidiyoruz. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip olan ülkemizde çocuklarımızı ne kadar spora sokarsak o kadar iyi nesiller oluşturabiliriz. Bir spor adamımızın yaşarken onore edilmesini, son derece önemli buluyorum. Dereceye giren toplam 77 sporcumuz ödüllendirilecek. Toplam ödül miktarı 72 bin 50 lira olacak. Çocuklar da bu yarışmada olacak. Uluslararası seviyede bir yarış gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar, önemli bir organizasyonu 9 Eylül'de Balıkesir'de düzenleyeceklerini aktararak, "Bu organizasyon atletizm için bizi oldukça gururlandırıyor. İsmail Akçay, Meksika'da 1968'de düzenlenen olimpiyatlarda 4. olarak bu alanda Türkiye'nin en büyük derecesini elde etti. İnsanlar yaşarken anılmalı. İsmail ağabey de bunun bir örneği." şeklinde görüş belirtti.

Altıeylül Belediye Başkanı Avcı ise bu koşunun heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını aktararak, "Çocukların da bu yarışta olacak olması beni çok mutlu ediyor. İsmail Akçay ağabeyimize değer vermeye devam ediyoruz. İsmail Akçay'ı gençlerimize tanıttığımız zaman gençlerimiz daha başarılı olacaklarına inanıyorlar. Bu koşuya sahip çıkan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımız maalesef sokaklardan ayrılıp evlerindeki bilgisayar başına geçtiler. Çocuklarımızı spor yapabilmenin önemini anlatabilmek adına bu organizasyon önemi bir etkinlik. İnşallah, pazar günü güzel bir ev sahipliği yaparız." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Subaşı, İsmail Akçay'ın Türk spor tarihi için önemine vurgu yaparak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" sözünün örneğidir İsmail ağabey. İnşallah, İsmail ağabeyin yakaladığı başarılara ulaşacak isimlerin sayılarını artırırız." ifadelerini kullandı.

Organizasyona imzasını veren, Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenen 1968 Olimpiyat Oyunları'nda maratonda 4. olan İsmal Akçay da şunları kaydetti:

"Ben koşmaktan başka bir şey düşünmedim. 28 ülkeye gitmişim, 138 defa milli olmuşum. 1972'de yüzyılın atleti seçilmişim. Bazen düşünüyorum, 'Ben ne yaptım bu ilgiyi hak etmek için?' En zor branş sporun içinde benim branşımdır ama en güzeli de benim branşımdır, maraton. Benim farklı tarafım da şuydu, yarışmalara devletin, federasyonun parasıyla gitmezdim. Japonya'ya, ABD'ye, Pakistan'a, Hindistan'a bizzat davet alarak gittim. Benim masraflarımı çağıran ülkeler karşılardı. Ben Londra caddelerinde, Tokyo caddelerinde milyonların önünde koştum. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş formasıyla değil, şanlı Türk formasıyla koştum. 'Turco tempo' diye bağırmaları tüylerimi diken diken yapardı. Tek bir şey için koştum, namusumuz, şerefimiz olan Türk bayrağı için. Ülkemi en iyi şekilde temsil ettim. Sırrımı soruyorlar. Benim yaptığım çalışmayı öküz yapsa şampiyon olurdu. Ben öyle sert ve disiplinli çalıştım. Allah da gördü, başarıyı verdi."

Eski milli atlet Nevzat Ayaz da bu organizasyonu düzenleyen yetkililere teşekkür ederek, parkurun 12.5 kilometreden oluştuğunu belirtti.

Yarışa toplam 363 sporcunun kayıt yaptırdığı, bunların 10'unun da yabancı olduğu ancak kayıtların 8 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edeceği aktarıldı.


Yorumlar