İşlenmiş yem yasağına sıkı denetim

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: - "(İşlenmiş yem yasağı) Uygulamanın yürürlüğe girdiği 1 Ocak'tan bu yana yapılan denetimlerde, olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır. Denetimlere devam edilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar"

Google Haberlere Abone ol
İşlenmiş yem yasağına sıkı denetim

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, aynı türden hayvanların gövdeleri veya parçalarından elde edilen işlenmiş (rendering) hayvan proteinleri ile beslenmelerinin 1 Ocak'tan itibaren yasaklandığını hatırlatarak, "Yapılan denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır. Denetimlere devam edilecektir, vatandaşlarımız müsterih olsunlar." dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı türden hayvanların gövdeleri veya parçalarından elde edilen işlenmiş hayvan proteinleri ile beslenmelerinin 1 Ocak 2017 itibarıyla yasaklandığını, söz konusu yasağın uygulamasını kontrol ettiklerini söyledi.

Çelik, yasağa uymayanlar hakkında, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yasal işlem yapıldığını belirterek, hayvan yemlerinden numune alınarak analiz edilmesini de 2017 Yem Kontrol Planı'na dahil ettiklerini kaydetti.

Çelik, "Uygulamanın yürürlüğe girdiği 1 Ocak'tan bu yana yapılan denetimlerde, olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır. Denetimlere devam edilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar