İslam'dan rahatsız olup Türk vatandaşlığından çıkıyor

İslam'ın Türk topumu üzerindeki etkisinden rahatsız olduğunu belirten Kürt kökenli PKK destekçisi Belçika Miletvekili Zuhal Demir, Türk vatandaşlığından çıkma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
İslam'dan rahatsız olup Türk vatandaşlığından çıkıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'de İslam'ın toplum üzerindeki etkisinden rahatsız olduğunu belirten Türk kökenli Belçika Milletvekili Zuhal Demir, Türk vatandaşlığından çıkma kararı aldı. 

Belçika hükumetinde "eşitlikten sorumlu" Türk vatandaşı Bakan Zuhal Demir vatandaşlıktan çıkmak için harekete geçti.

Belçika hükumetinde eşitlikten sorumlu Kürt kökenli Bakan Zuhal Demir "Atalarımın doğduğu ülkeyi tanıyamaz oldum, aradaki çukur giderek büyüyor. İslam'ın Türk toplumu üzerindeki etkisi, kadın hakları, azınlıkların hakları, demokrasinin gerilemesi, Türkiye'de her şey tersine gidiyor, Türkiye benim için en iyi tatil ülkesi olarak kalacak fakat Türk vatandaşlığı benim için artık uygun olmaktan çıktı" ifadelerini kullandı.

2 Mart 1980 Belçika doğumlu olan Zuhal Demir avukat diplomasına sahip ve Flaman partisi üyesi, 24 Şubat 2017 tarihinden beri de Belçika hükumetinde "Eşitlikten Sorumlu Devlet Bakanı" olarak görev yapıyor.

BELÇİKA'DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI SAVUNMUŞTU

Aynı isim Belçika'da başörtüsünün yasaklanması kampanyalarına destek vermişti. 

PKK DESTEKÇİSİ 

Belçika'da düzenlenen PKK'lıların yürüyüşlerinde ve diğer etkinliklerinde boy gösteren Yeni Flaman İttifakı Partisi (N-VA) Milletvekili Zuhal Demir parti lideri Bart De Wever'in desteğiyle Devlet Bakanı olmuştu.

Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Elke Sleurs'ın Gent bölgesinde yapılacak seçimlerde liste başı olması kararlaştırıldak sonra, N-VA Zuhal Demir de karar kılmıştı. 

Demir geçtiğimiz aylarda Belçika devlet kanalı Canvas'taki De Afspraak programına katılıp Türkiye ve terör konusu üzerine yorumlarda bulundu. PKK etkinliklerindeki fotoğraflarının sorulduğu programda, Demir bunun olağan olduğunu söyleyip Brüksel'de düzenlenen PKK yürüyüşüne katıldığını da gizlemedi. PKK'ya sempati duymadığını söyleyen Demir'e sosyal medyadan tepkiler yağmıştı. 

PKK'NIN YUVALANDIĞI ÜLKE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa süre önce, Belçika'nın PKK ve FETÖ'ye dolaylı ve dolaysız destek verip "adeta önemli bir merkezi" haline geldiğini söylemişti. Bu terör örgütleri Belçika'da faaliyetlerini yürütmeye devam ettiği gibi, ülkedeki devlet kanalları da bu örgütlerin üye ve sempatizanlarına ekranlarını açıyor.

Son olarak FETÖ liderinin de mülakat verdiği bir program yayınlandı. Devlet kanalı Canvas, darbeye teşebbüs eden Gülen'in yanı sıra, devleti hedef alan birçok isme de mikrofon uzatarak, Türkiye aleyhtarı yayınlarına durmaksızın devam ediyor. Programda Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, ülkenin büyük çoğunluğuna hakaretler yağdıran FETÖ lideri, mesnetsiz iddiaların yanı sıra komik açıklamalarda bulunmuştu.

Yorumlar

Harun Önce ismini değiştirsin kahpe.seni TÜRK olarak gorenmi var sen tatile israil e git ne de olsa kanında yahudilik var.
saban sanki bir yararı vardı iyi oldu en azından bir mikrop eksildi inşaAllah bu kılıçdaroğlu da aynı kararı alır
Cemile Kendini Türk vatandaşı olarak mı görüyormuş ki çıkıyor. Bu da bir gelişme. Demek ki öyle hissetmiş.Güle güle. Anca gider.
Akif Türkiye de eşitlik yokmuş sanki bizden başka her yerde var.biz Müslümaniz öylede yaşarız sana ne..
TC Dilrmerim senin gibilerde hepsi TC vatandasligindan cikar,lutfen tatil ede gelme istemiyoruz sizleri.