İŞKUR sonuçları belli oldu mu, Sağlık Bakanlığı İŞKUR kura çekilişi ne zaman?

İŞKUR sonuçları belli oldu mu, Sağlık Bakanlığı İŞKUR kura çekilişi ne zaman, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR sonuçları belli oldu mu?

İŞKUR sonuçları belli oldu mu, Sağlık Bakanlığı İŞKUR kura çekilişi ne zaman, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak alımların bir kısmı KPSS puanı ile ÖSYM aracılığıyla bir kısmı da İŞKUR aracılığıyla ve kura şeklinde yapılacaktı.

20 bin sağlık çalışanı alımında uygulanacak yöntemlerden ilkinde yerleştirme sonuçları belli oldu.

KPSS puanı ile alınan sağlık personeli için ÖSYM tarafından yerleştirme işlemleri tamamlandı. 

İkinci yerleştirme işlemleri ise İŞKUR tarafından kurayla yapılacak. 

ÖSYM tarafından yerleşme işlemlerinin tamamlanmasından sonra gözler İŞKUR kura sonuçlarına çevrildi. 

Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist gibi sağlık personeli alımı yapılacak olup ayrıca temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri gibi kadrolarda da işçi alımı yapılacak. 15-21 Mart 2022 tarihleri arasında alınan başvuruların ardından "Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimi ne zaman?" sorusuna yanıt aranıyor. 

Sağlık Bakanlığı 20 bin personel işçi alımı başvuruda bulunan kişilerin gündeminde yer alıyor. 10 bin sözleşmeli personel 10 bin işçi alımı duyurusunun ardından belirtilen tarihlerde başvurular alınmıştı. Şimdi ise gözler Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimine çevrildi. 

Sağlık Bakanlığı kura ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak kura çekiminin Ankara'da 6 Nisan 2022 tarihinde saat 09.00-18.00 saatleri arasında yapılması bekleniyor.

5 bin 175'i Hemşire, 800'ü Ebe ve 3 bin 293'ü Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Iş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında alım yapılacaktır.

Ayrıca temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 bin sürekli işçi alımı yapılacaktır.

Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı için kura çekimi 6 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI NEREDE KAÇ PERSONEL ALACAK, KURA TARİHİ NE ZAMAN


 

Yorumlar