İŞKUR KYK 3 bin personel alınacak

KYK, İŞKUR üzerinden 3 bin personel alacak. KYK memur alımı için İŞKUR iş ilanları yayınlandı. KYK memur personel alımı başvuruları İŞKUR üzerinde alınmaya başladı. İŞKUR Başvuru şartları ve başvuru bilgileri haberimizde yer almaktadır.

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR KYK 3 bin personel alınacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), memur personel eksikliğini karşılamak İŞKUR üzerinden farklı pozisyonlarda işçi personel alımı yağacağını açıkladı. İşkur iş ilanları ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü il müdürlükleri ve bağlı yurt müdürlüklerine ( ilçeler dahil ) 3 bin Kamu Personeli Alımı yapacak.

ALIM POZİSYONLARI NELERDİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesimne 3 bin kişilik kadro ile, 2 bin 264 Sürekli işçi, 406 Engelli ve 330 Eski Hükümlü işçi alımı yapacak. Buna göre, Sürekli işçi pozisyonu için, Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci ve Temizlikçi meslek kolunda işçi ve Engelli ve Eski Hükümlü için ise, Temizlikçi pozisyonunda alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELEDİR?

KYK bünyesine alımını yapacağı pozisyonlar içni adaylardan, 18 yaşını tamamlamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak arşiv araştrımasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Özel kanun veya Diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmaları gerekmektedir. 

Özel olarak ise, Güvenlik, Bakım Onarım ve İklimlendirme personeli için en az lise mezunu veya dengi okıl mezunu olmak ve bu pozisyon için ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaarı ve Güvenlik Görevlisi ve İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci için Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamaları gerelidir. Öte yandan ise, Temizlikçi , Engelli ve Eski hükümlü işçileri için en az ilköğretim mezunu olmaları gerelidir. Lise mezunu pozisyonlar için sözlü sınav yapılacak. İlköğretim mezunları için ise Kura çekimi yapılacaktır.

İLANLAR İŞKUR'DA YAYIMLANDI!

Söz konusu olan 3 bin kişilik ilan Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinde yayımlandı ve adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden elektronik ortamda en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresini kopyalayıp tarayıcısına yapıştırdıktan sonra açılacak ekranda İşyeri Ünvanı kısmına YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU yazarak açılacak pencerede ilanlara ulaşarak sisteme giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

SÖZLÜ SINAV İÇİN BELGE TESLİM İŞLEMLERİ:

İŞKUR tarafından KYK genel müdürlüğüne verilecek nihai listede yer alan adayların, hangi belgeleri teslim edeceği, Belge teslim yeri, sınav tarihleri ve diğer bilgiler Kredi ve Yurtlar Kurumu olan (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Başvuru yapan adayların başvuru sürecini belirtilen internet adresinden takip etmeleri gerekmektedir.

Yorumlar