Işıl Yücesoy öldü mü, kimdir, nereli, kaç yaşında?

Işı Yücesoy öldü mü sorusu merak edilen konulardan biri oldu. Ben Bu Dünyaya Sığmazam oyuncusu hakkında merak edilen detayları haberimizde derledik. İşte Işıl Yücesoy öldü mü sorusunun cevabı ve detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Işıl Yücesoy öldü mü, kimdir, nereli, kaç yaşında?

Işıl Yücesoy öldü mü sorusu magazin gündeminin merak edilen konuları arasında yer aldı. Peki gerçekten Işıl Yücesoy öldü mü? İşte merak edilen bilgiler.

Ben Bu Cihana Sığmazam Gülendam öldü mü , Işıl Yücesoy öldü mü soruları magazin gündemine oturdu. Işıl Yücesoy'un öldüğü haberleri doğru değildir. Ben Bu Cihana Sığmazam Gülendam karakterine hayat veren Işıl Yücesoy ölmedi. 

IŞIL YÜCESOY KİMDİR?

Işıl Yücesoy, Türk oyuncu ve şarkıcıdır. 2 Ekim 1945 tarihinde Kırklareli'de doğmuştur. Müzik öğretmeni babası sayesinde piyano çalmayı öğrenmiştir. Ortaöğrenimini İstanbul'da tamamlarken voleybol takımının kaptanlığını yapmıştır. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Rasimpaşa Spor Kulübüne transfer olmuştur.

Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nda oyunculuk alanında almıştır ve 1969 yılında Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlamıştır. Aynı zamanda şarkıcı olarak da sahne almış ve Fikret Şeneş ile birlikte çalışarak gece kulüplerinde ve gazinolarda performans sergilemiştir. İngilizce, İtalyanca ve Rusça şarkılar da söylemiştir. 1978 yılında kendi plak şirketi olan Orient Plak'ı kurmuştur.

Işıl Yücesoy öldü mü_
Işıl Yücesoy öldü mü?

 

Işıl Yücesoy, birçok film ve dizi projesinde yer almıştır. Öne çıkan bazı yapımları arasında "Çemberimde Gül Oya" dizisi, "Unutursam Fısılda" filmi ve "Kara Para Aşk" dizisi bulunmaktadır.

IŞIL YÜCESOY HAKKINDA

  • Işıl Yücesoy, 2 Ekim 1945 tarihinde Kırklareli'de doğmuştur.
  • Babası olan Selahattin Yücesoy'dan piyano çalmayı öğrenmiştir.
  • Ortaöğrenimini İstanbul'da yaparken voleybol takımının kaptanlığını yapmıştır. Liseyi bitirdikten sonra Rasimpaşa Spor Kulübüne transfer olmuştur.
  • Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nda oyunculuk eğitimi almış ve 1969 yılında Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlamıştır.
  • 1975 yılında şarkıcı olarak sahnelere çıkmış ve Fikret Şeneş ile çalışarak birçok gece kulübü ve gazinoda performans sergilemiştir. Ayrıca 4 adet 45'lik plak çıkarmış ve 1978 yılında kendi plak şirketi olan Orient Plak'ı kurmuştur.
  • İngilizce, İtalyanca ve Rusça şarkılar da söylemiştir.
  • 2004 yılında "Çemberimde Gül Oya" adlı dizide rol almış ve Çağan Irmak'ın yönettiği "Unutursam Fısılda" adlı filmde yer almıştır.
  • "Kara Para Aşk" dizisinin 2. sezonunda da rol almıştır.
  • 1989 yılında gazeteci ve yazar Tanju Cılızoğlu ile evlenmiştir ve bir kızı vardır.
  • Işıl Yücesoy, "Korkuyorum Anne" filmiyle birçok ödüle layık görülmüştür.
  • Oyuncu aynı zamanda tiyatro oyunlarında da rol almıştır.

Yorumlar