'Işıklar yanıyor' diyen AYM üyesinin kardeşi FETÖ'den yargılanıyor

'Işıklar yanıyor' mesajını paylaşarak Türkiye gündemini değiştiren AYM üyesi Engin Yıldırım'ın kardeşinin FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılandığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
AYM üyesinin kardeşi FETÖ'den yargılanıyor

Gece yarısı attığı 'ışıklar yanıyor' mesajıyla Türkiye gündemini bir anda değiştiren Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın kardeşinin FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılandığı ortaya çıktı. 

Konuyu bugünkü köşesinde değerlendiren Nedim Şener, Engin Yıldırım'ın kardeşi nedeniyle suçlanamayacağını ancak böyle bir konunun da bilinmesi gerektiğini söyledi. 

İşte Nedim Şener'in yazısından ilgili bölüm:

ENGİN Yıldırım’ın mesajında “Yüce Divan” kastı olup olmadığı, bugünlerde gündeme giren bazı konular ve bunun ileride alacağı boyut önemli. Mesela Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun şubat ayında, “17 Aralık’ta Yüce Divan olmalıydı” açıklaması yanında, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, FETÖ’nün Amerika’ya taşıdığı ve bir yönüyle orada halen açık olan 17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili temmuzda söylediği “Minik bir darbe teşebbüsüydü. Ancak o dosyaların bir noktada tekrar incelenmesinde de bir fayda görürüm doğrusu” sözlerini not edin...

Elbette kimse kardeşinin fiili ile sorumlu tutulamaz ama o malum tweet’i atan Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın kardeşi D. Yıldırım hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2020/60525 numaralı dosya kapsamında FETÖ soruşturması da dikkat çeken başka bir ayrıntı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin kendi yaptığı bildirimleri, gelen ihbarlar ve FETÖ’nün Bank Asya’sında 41 bin 917 liralık hesabı bulunan D. Yıldırım, hesabı M.A. isimli kişinin kullandığını söylese de hakkında soruşturma devam ediyor. Soruşturma devam ettiği için daha fazla ayrıntıya gerek yok. Ama Engin Yıldırım’ın kardeşi D. Yıldırım hakkında böyle bir soruşturma bulunduğunu da aklınızın bir kenarında tutun.

İSTİFA EDENE KADAR TARTIŞMA BİTMEZ

TÜRKİYE’de en çok tartışılan konulardan birisi, yargının siyasallaşması. Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın, Anayasa Mahkemesi kararlarını eleştiren siyasetçilerle girdiği tartışma, siyasallaşmanın yargının tepesine de sirayet ettiğini göstermiyor mu?

Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar üzerine eleştiri yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cevap için bisikletli fotoğrafını paylaşan Yıldırım’ın, “Işıklar yanıyor” mesajı bunun en üst noktası. Nitekim Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” mesajına İçişleri Bakanlığı Twitter hesabından, “Bizde ışıklar hiç sönmüyor” diyerek anında cevap verildi. Tansiyon düşse de gerilim devam edecektir.

Anayasa Mahkemesi’ne Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde atanan eski Engin Yıldırım, HDP Genel Başkanı Demirtaş’ın gözaltı ve tutuklama kararının hukuki olmadığına dair başvurusuna verdiği kararla tartışılmıştı.

Tüm üyeler gözaltı ve tutuklama kararını hukuka uygun bulurken, tek itiraz eden isim Yıldırım’dı. Yıldırım’ın en çok zarar verdiği yer ise bence mahkemesi oldu. Bundan sonra tüm kararlar bu yönüyle tartışmaya açılacak.

Anayasa Mahkemesi’nin Yıldırım’ın mesajının kurumsal görüşü yansıtmadığını açıklarken, 15 Temmuz’a atıf yapması da önemli. Mahkemenin tutumundan, Yıldırım istifa edene kadar sessiz kalınacağı anlaşılıyor. Ve bu tartışma Yıldırım istifa edene kadar sürecektir.

 

Yorumlar