İSİFAM'dan İslam İktisadı Semineri

İstanbul  Üniversitesi  İslam İktisadı ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSİFAM), Geçmişten Geleceğe Türkiye'de İslam İktisadı Anlayışı ve Uygulamaları başlığıyla bir seminer düzenleyecek

Google Haberlere Abone ol
İSİFAM'dan İslam İktisadı Semineri

Sonhaberler | Haber Merkezi

İstanbul Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan  İslam İktisadı ve Finansı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, 3 Mart Cuma, 14:30'de Geçmişten Geleceğe Türkiye'de İslam İktisadı Anlayışı ve Uygulamaları başlığıyla bir seminer gerçekleştirilecek. Merkezin bulunduğu Seyyid Hasan Paşa Medresesi'nde düzenlenecek seminere, İslam iktisadı alanındaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Murat Çizakça ve Prof. Dr. Sabri Orman ile Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan konuşmacı olarak katılacak. Programda, Türkiye'nin İslam İktisadı alanındaki tarihi tecrübesinin, güncel durumunun ve gelecek tasavvurunun her yönüyle tartışılması bekleniyor.

Dünyanın ihtiyaç duyduğu daha katılımcı, paylaşımcı, dayanışmacı, katma değer üretimine dayanan, kanaat ve bereket kavramlarını içeren bir iktisat paradigmasının inşa edilmesi yönünde çalışmalar yapmak için İstanbul Üniversitesi bünyesinde kurulan İslam İktisadı ve Finansı Uygulama ve Araştırma  Merkezi, İslam İktisadı alanındaki boşluğu üniversiteler boyutunda, akademik ve ilmi çalışmalarla doldurmayı amaçlayan bir kurumdur.

Yorumlar