İşgal askerleri göstericilere saldırdı, 10 yaralı

İsrail askerleri Batı Şeria'da tutuklulara destek gösterisi düzenleyen 10 Filistinliyi yaraladı

Google Haberlere Abone ol
İşgal askerleri göstericilere saldırdı, 10 yaralı

Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrail hapishanelerindeki tutuklulara destek gösterilerinde 10 Filistinli, İsrail askerleri tarafından yaralandı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, sağlık ekiplerinin Nablus'un Havvara ve Beyta bölgelerinde biri gerçek mermi, 9'u ise plastik mermi ile yaralanan 10 Filistinliye müdahale ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 89 Filistinlinin de İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı gazdan etkilendiği kaydedildi.

Filistin'in Ramallah, El-Bire, Tulkerm, Cenin, Nablus, El-Halil ve Beytullahim kentlerinde İsrail hapishanelerindeki tutuklulara destek gösterileri düzenlenmişti.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail özel kuvvetlerinin sabah saatlerinde Gilboa Hapishanesinin 3 numaralı bölümüne baskın düzenlediği ve bazı tutukluları başka cezaevine naklettiği belirtilmişti.

Filistinli 6 tutuklu 6 Eylül sabahı, İsrail'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesinden tünel kazarak kaçmıştı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), Fetih Hareketi'nin silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri üyesi Zekeriya ez-Zebidi ile İslami Cihad Hareketi mensubu Yakub Nufeyat, Muhammed Kasım el-Arıda, Yakub Mahmud Kadri, Eyhem Fuad Kemamci, Mahmud Abdullah el-Arıda'nın cezaevinde aynı koğuşta kaldıklarını ve 10 metrelik bir tünel kazdıklarını bildirmişti.

İsrail'deki yüksek güvenlikli hapishanelerden biri olan Gilboa Hapishanesi, İrlandalı uzmanların gözetiminde inşa ettirilerek 2004'te açılmıştı.

 

Yorumlar