"İş güvencemize dokunana kırmızı kart gösteririz"

- Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen: - "Ne Ulaştırma Bölge Müdürlükleri kapanacak ne de orada çalışan arkadaşlarımız Karayolları Genel Müdürlüklerine geçecek. Bunlar bizim için önemli olan konulardı. Lakin orada çalışan taşeron firma elemanları karayollarına devri sağlanacak"

Google Haberlere Abone ol
"İş güvencemize dokunana kırmızı kart gösteririz"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, "Ne Ulaştırma Bölge Müdürlükleri kapanacak ne de orada çalışan arkadaşlarımız Karayolları Genel Müdürlüklerine geçecek. Bunlar bizim için önemli olan konulardı. Lakin orada çalışan taşeron firma elemanları karayollarına devri sağlanacak." dedi.

Cankesen, Afyonkarahisar Memur-Sen İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Afyonkarahisar Ulaştırma Memur-Sen hizmet binasının açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Cankesen, amaçlarının teşkilatla istişare olduğunu belirterek, memurların iş güvencelerinin kaldırılmasına yönelik hükümetin uzun süredir devam eden çalışmalarını değerlendirdi.

Memur-Sen'in dik duruşu sayesinde yıllardan beri ne iş güvencesini kaldırmak, ne performans, ne de rotasyon gibi kavramlar o günden bu zamana kadar gündeme gelse de sürekli rafa kaldırıldığını anlatan Cankesen, şöyle konuştu:

"En son sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması üzerine bizim camiamızdan özellikle müthiş tepkiler geldi. Hiçbir arkadaşımız ve çalışanımız iş güvencesine dokunulmasını istemiyor. İş güvencemiz bizim kırmızı çizgimiz. Dokunana bizde kırmızı kartı gösteririz."

- Denetim istasyonları çalışanları karayollarına geçmeyecek

Cankesen, Ulaştırma Bölge Müdürlüklerine bağlı olan Yol Kenarı Denetim İstasyonlarının Karayollarına devredildiğini bildirdi.

Denetim İstasyonlarında çalışan memurların durumlarıyla ilgili açıklama yapan Cankesen, bu yol kenarındaki kantarların 1 Ocak 2017 itibarıyla Karayolları Genel Müdürlüğüne devrinin sağlandığını ifade etti.

Cankesen, "Devir sağlandı ancak bu birimlerde çalışan arkadaşlarımız bizim Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinin elemanlarıdır. Ne Ulaştırma Bölge Müdürlükleri kapanacak ne de orada çalışan arkadaşlarımız Karayolları Genel Müdürlüklerine geçecek. Bunlar bizim için önemli olan konulardı. Lakin orada çalışan taşeron firma elemanları karayollarına devri sağlanacak. Buralarda çalışan bilgisayar personeli, bayrakçı ve güvenlik elemanları karayollarının personelleri olacak. Bunun dışında burada çalışan memurlarımız da ağırlık boyut denetiminden ziyade belge denetimlerine yoğunlaşacaklar. Fakat bu arkadaşlarımız Karayolları Genel Müdürlüğüne geçemeyecekler." diye konuştu.

Öte yandan, Ulaştırma Memur-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Korkmaz, Cankesen'e bir plaket takdim etti.

Yorumlar