İGA nedir, İGA'nın açılımı nedir, İstanbul Yeni Havalimanını yapan İGA kimindir?

İstanbul'un üçüncü havalimanını yapan şirket olarak hafızalara kazınan İGA, havalimanını yapan beş şirketin çatı kuruluş olarak 2013 yılında kurdukları şirketin ismidir. Peki İGA'nın açılımı nedir, şirketi kuran konsorsiyumda yer alan firmalar hangileridir?

Google Haberlere Abone ol
İGA nedir, İGA'nın açılımı nedir? İGA kimindir?

İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını inşa eden şirketin kısa ismi olan İGA'nın ne olduğu merak ediliyor. İGA, 2013 yılında İstanbul Yeni Havalimanı ya da 3. Havalimanı ihalesini kazanan beş firmanın anlaşarak kurdukları çatı şirketin ismidir.

İstanbul Yeni Havalimanı ihalesini Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılan ihaleyi kazanan beş firma bu amaçla İGA isminde yeni bir çatış  şirket kurdu. 

Şirketin kuruluşundan sonra İGA isminin ne anlama geldiği uzun süre tartışma konusu oldu. Kamuoyunda bazı yorumcular, İGA'nın İstanbul Büyük Havalimanı isminin İngilizce "Istanbul Grand Airport (IGA)" ifadelerinin karşılığı olduğunu savundu. Ancak şirketten bu yönde şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmazken, şirketin resmi internet sitelerinde de bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama ya da detay bulunmuyor.

Beşli konsorsiyumun 7 Ekim 2013 kurduğu şirket, İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl süreyle işletmek amacıyla faaliyetine başladı.

İGA'da yer alan beş firmanın her birinin yüzde 20 hissesi bulunuyor. 

Hem yurtiçi hem de yurtdışında, inşaat, enerji, turizm, madencilik, liman ve havalimanı işletmeciliği gibi farklı sektörlerde faaliyetleri bulunan Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun, havalimanı inşaatı tecrübeleri arasında sekiz havalimanı bulunuyor.

İstanbul Sabiha Gökçen (Türkiye)
Priştina (Kosova)
Kahire Terminal 2 (Mısır)
Bakü Heydar Aliyev (Azerbaycan)
Hawler – Erbil (Kuzey Irak)
Duhok (Kuzey Irak)
Ordu-Giresun (Türkiye)

Buna ek olarak konsorsiyum üyelerinden Limak Holding’in İstanbul Sabiha Gökçen (Türkiye) ve Priştina (Kosova) havalimanlarını işletme tecrübesi bulunuyor.

 İstanbul Yeni Havalimanı, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 300’den fazla destinasyona uçuş imkanı sunacak.

İGA PERSONEL ALIM BAŞVURU ADRESİ

İstanbul Yeni Havalimanı'nını 25 yıl boyunca işletmesi beklenen İGA bu kapsamda sürekli personel alımları da gerçekleştiriyor. Yeni Havalimanı'nda çalışmak isteyen binlerce kişi İGA İstanbul Yeni Havalimanı'nın personel alım şartlarını ve şeklini merak ediyor. İGA ya da İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmak isteyenler şirketin şu adresinden başvuru yapabilirler: http://www.igairport.com/tr/insan-kaynaklari/genel-basvuru

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI'NDA ÇALIŞMA ŞARTLARI

İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmak isteyen adaylarla yönelik İGA tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadeler kullanılıyor:

İGA Gelecek vaat eden, kendine güvenen, etik, sorumluluk sahibi, yeniliklere açık ve havacılık endüstrisinde kariyer yapmak isteyenlerin çalışmak istediği bir kurumdur.

Bünyemizde yer alan görev profilleri, uzmanlık gerektiren havacılık meslekleri ile idari, sosyal ve teknik birimlerden oluşur. Organizasyonumuz içindeki rol ya da pozisyonlar için aradığımız kişisel özellikler arasında, İGA’nın vizyon ve değerleri ile uyumlu, güvenilir, dürüst, takım çalışmasına uygun ve müşteri odaklı olmak yer alıyor.

Çalışanlarımızın seçimi, en alt kademedeki çalışanlarımızdan, en üst kademedeki yöneticilere kadar, İnsan Kaynakları Direktörlüğümüz ile ilgili bölümlerin koordineli çalışmaları ile gerçekleştirilir. İşe alma ve uygun pozisyona yerleştirmede eğitim, tecrübe, kişisel özellikler başlıkları altında olan İGA standartları esas alınır.

İGA'DA ÜCRET YA DA MAAŞLAR

Ekonomik koşullara bağlı olarak çalışanlarımızın yaşam düzeylerini imkânlar ölçüsünde sürekli daha iyiye götürmeyi hedefleyen bir ücretlendirme politikamız vardır. Ücretlerin tespit edilmesinde, çalışanlarımızın belirlenmiş hedeflere ulaşmada gösterdiği başarı ve kıdem durumları belirleyici olur.

Yorumlar