İş dünyası temsilcilerinden 15 Temmuz değerlendirmesi (2)

- ASKON Başkanı Koca: - "Necip milletimiz, 15 Temmuz'da göstermiş olduğu cansiparane milli mücadelesini ekonomi alanında da gösterdi" - "(Darbe girişimi sonrası) Ekonomik anlamda da sağlam bir duruş sergiledik" - TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: - "Ekonomimiz, bu hain darbe girişimi öncesine göre çok daha güçlü ve istikrarlıdır" - BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal: - "Darbe girişiminde ülkemizin istikrarı da hedef alınmıştır. Ekonomimizin bu saldırıları en az kayıpla atlatması, büyük bir başarı örneğidir ve ekonomimizin ne kadar dirençli olduğunun göstergesidir"

Google Haberlere Abone ol
İş dünyası temsilcilerinden 15 Temmuz değerlendirmesi (2)

İSTANBUL (AA) - UĞUR ASLANHAN - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Necip milletimiz, 15 Temmuz'da göstermiş olduğu cansiparane milli mücadelesini ekonomi alanında da gösterdi." dedi.

Mustafa Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da halkın destansı bir mücadele verdiğini ve milli iradeye sahip çıkıldığını söyledi.

Koca, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, terörün, teröristin oyununa asla yenik düşmeyeceğini ifade ederek, hain darbe girişiminin yaşandığı gün ve sonraki süreçlerde halkın büyüklüğünü bir kere daha gösterdiğini kaydetti.

11 Eylül saldırıları sonrası "süper güç" diye tanımlanan ABD'de bile milyonlarca insanın işsiz kaldığını, bu ülkenin borsasında ve turizminde büyük kayıp yaşandığını, ülke ekonomisinin adeta "felç" geçirdiğini belirten Koca, şöyle devam etti:

"ABD'de bile hal böyleyken necip milletimiz, 15 Temmuz'da göstermiş olduğu cansiparane milli mücadelesini ekonomi alanında da gösterdi. Moody’s'in 15 Temmuz sonrası ekonomimize zarar vermek adına yaptığı çıkışlar bile ters tepti. Hükümetimizin de atmış olduğu yerinde adımlar ve kararlar ile çok şükür, ekonomik anlamda da sağlam bir duruş sergiledik. Bugün hamdolsun ülkemiz yüzde 5 büyüme sağladı. Lokomotif sektörlerimiz büyümede önemli adımlar attı. Millette bu azim ve gayret olduğu, vatana sevdalı yöneticiler bulunduğu sürece ülkemizin sırtı asla yere gelmeyecek."


- "Türkiye artık daha güvenilir bir yatırım limanı"


Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan da "Böylesine bir haince kalkışmayı bir başka devlet yaşasaydı bu kadar kısa sürede ve bu kadar kolay toparlanamazdı. Türkiye ise kalkışmadan hemen sonra ayakta durmayı bildi." ifadelerini kullandı.

Hükümet ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gerekli politikaları hemen devreye aldığını, yatırım, üretim ve istihdam gibi alanlarda teşvik paketlerinin hayata geçirildiğini hatırlatan Doğan, "Bu ihanete karşı kazanılan bir başarı oldu. Bu başarı, ekonomik bağımsızlığımız yolunda kazanılmış büyük bir başarı olmakla birlikte daha nice başarılar açısından da ayrıca bir işarettir. Bu işgal teşebbüsü sonrası dahi ekonomimiz dimdik ayakta kalmıştır." şeklinde konuştu.

Terör ve kriz gibi araçları sahaya sürenlerin kısa vadede panik oluşturup ekonomik istikrarsızlığa sebep olabileceğini ancak milletin soğukkanlılığı ile sonrasında yaşanabilecek olumsuzlukların aşıldığını belirten Doğan, "Ekonomimiz, bu hain darbe girişimi öncesine göre çok daha güçlü ve istikrarlıdır." dedi.

15 Temmuz sonrası milletin elde ettiği başarının herkesin geleceğe güvenle ve umutla bakmasını sağladığını vurgulayan Doğan, bu durumun ekonomik aktiviteye yansıması olduğunu, ekonominin geçen yıl yüzde 2,9, 2017'nin ilk çeyreğinde de yüzde 5 büyüdüğünü hatırlattı.

Türkiye'nin artık daha güvenilir bir yatırım limanı olduğunu ifade eden Doğan, 15 Temmuz ile ortaya çıkan "milletçe ve devletçe birlikte hareket etme ruhunun" 2023 vizyonu doğrultusunda ekonomik başarılar için bir vesile olabileceğini kaydetti.


- "En az kayıpla atlatılması ekonomimizin direncini gösterdi"


İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal ise 15 Temmuz'da aziz milletin, uluslararası şer güçler ittifakının planladığı işgal girişimini canını ortaya koyarak püskürttüğünü ve tarihi bir destana imza attığını söyledi.

İhanetin bununla da kalmadığını, hemen akabinde direkt ekonominin hedef alındığını, bu süreçte TL'ye yatırım yapmak gibi adımlar attıklarını belirten Ünsal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın riskli süreci başarıyla yönetmesinin piyasalarda oluşabilecek olası kaygıları engellediğini de vurguladı.

Ünsal, Türkiye tarihinde ilk defa böylesine ciddi bir saldırı ile karşı karşıya kalındığını, ülke ekonomisinin darbe girişimi ve sonrasında gelen haksız not indirimleriyle zarara uğratılmaya çalışıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Darbe girişiminde ülkemizin istikrarı da hedef alınmıştır. Ekonomimizin bu saldırıları en az kayıpla atlatması, büyük bir başarı örneğidir ve ekonomimizin ne kadar dirençli olduğunun göstergesidir. 2016'da iş adamlarımızla gösterdiğimiz milli mücadelemizi bu yıl da aynı kararlılıkla sürdüreceğiz."

Yorumlar