İran'ın vurduğu ABD üslerinden ilk kareler ortaya çıktı

İran'ın misilleme için vurduğu Amerikan üslerinden ilk uydu fotoğrafları ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntülere göre İran füzeleri üslerdeki binaları tam isabetle vurmuş görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
İran'ın vurduğu üsten ilk kareler, tam isabet

İran'ın ABD'ye misilleme için düzenlediği saldırılarda hedefi tutturduğu ortaya çıktı. Amerikan yönetimi her ne kadar "Hiçbir Amerikalı ölmedi" açıklamasında bulunsa da İran'ın hedeflediği binaları tam isabetle vurduğu uydu fotoğraflarından görünebiliyor.

İran, Irak'taki ABD askerlerinin konuşlu olduğu 2 üsse 16 füzeyle saldırı gerçekleştirdi. İran'ın saldırısının uydu görüntüleri yayınlandı. Saldırının uydu fotoğraflarında, ABD üslerinde büyük hasarın meydana geldiği görülüyor.

Uluslararası Haber Ajansı Reuters'in haberine göre; İran'ın ateşlediği füzelerden 15'i Irak'ın batısındaki Ayn el-Essad üssüne, beşi Erbil'deki koalisyon güçleri karargahına, ikisi ise Ayn el-Essad üssü yakınındaki Hit kasabasının batısına düştü.

Uydu fotoğraflarının Planet Labs Inc. tarafından sağlandığını belirten Reuters, Ayn el-Essad üssündeki en az yedi binanın büyük hasar aldığını, bunlardan üçünün de hangar olduğunu belirtti.

Reuters'in uydu fotoğrafları hakkındaki görüşlerine başvurduğu Monterey, Kaliforniya'daki Middlebury Institute of International Studies'den Jeffrey Lewis, 'İranlıların üsteki Amerikalıların kullandığı kısımları hedef aldıklarını ve bunları vurduğunu' ifade etti.

Yorumlar