İran'da koronavirüsü önlemi: Bazı camilerde Cuma namazı kılınmayacak

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüsü İran'ın Kum ve Meşhed kentlerinde de görülmesinin ardından ülkede bir çok kişide koronavirüsü vakasına rastlandı. İki kente karantina uygulanmasını reddeden İran, bazı kentlerde Cuma namazı kılınmaması kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
İran'da bazı camilerde Cuma namazı kılınmayacak

Çin'den birçok ülkeye yayılan koronavirüs salgını, İran'da ölümlere neden olmaya devam ederken karantina uygulamayı reddeden İran, bazı kentlerde Cuma namazı kılınmaması yönünde karar aldı.

İran'dan 19 kişinin koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından 3 kişi daha bugün hayatını kaybetti. İran'da ölü sayısı 22'ye yükselirken salgına karşı karantina uygulanmasını reddeden Tahran yönetimi yeni önlemler alıyor.

Koronavirüsünün görüldüğü şehirlerde karantina uygulamak gibi bir planları olmadığını tekrar eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, virüsü yeneceklerini söyledi.

CUMA NAMAZINA KORONAVİRÜS ENGELİ

Ülkenin Sağlık Bakanı Said Nemeki ise kutsal olarak kabul edilen Şii bölgelere, bazı kısıtlamalar getireceklerini söyleyerek, virüsün görüldüğü bölgelerde cuma namazı kılınmaması yönünde karar aldıklarını belirtti.

Okul ve üniversitelerin kapatılmasının bir hafta daha uzatılabileceğini dile getiren İranlı bakan, alınan bazı kararların, Ruhani'nin onayından geçmesi gerektiğini bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Amerika'nın koronavirüsün üzerine korku denilen yeni bir virüs çıkarmasına izin vermemeliyiz." şeklinde konuşmuştu. Ruhani, halka, yetkililerin tavsiyelerine uyma ve söylentilere kulak asmama çağrısı yapmıştı.

Yorumlar