Komşuda koronavirüsü alarmı: 5 kişide daha tespit edildi

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan kornavirüsü en son İran'da görüldü. İran'da 2 kişinin hayatına mal olan koronavirüsü 5 kişi de daha tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Komşuda koronavirüsü: 5 kişi karantinaya alındı

İran'ın Kum kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından biri doktor, 3 kişide daha virüs tespit edildi. 

Çin'in Hubei eyaletinin başkenti Vuhan'da ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüsünden şuana kadar 2 binden fazla insan hayatını kaybetti. Sadece Çin'de 70 binden fazla insanda koronavirüsü tespit edilirken 140'den fazlada koronavirüsü şüphesi nedeniyle karantina altına alınan insan var. 

Virüs salgınıyla alakalı Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur basına yaptığı açıklamada, Kum'da 2, Arak kentinde de 1 İranlı olmak üzere tedavi altına alınan üç kişide daha virüs tespit edildiğini açıkladı. İran'ın Arak kentindeki hastanın Kum kentinden gelen bir doktor olduğunu aktaran Cihanpur, hastaların karantinaya alındığını kaydetti. 

İRAN'DA VAKA SAYISI 5’E YÜKSELDİ

İran'ın Kum kentinde dün ilk kez koronavirüs vakası 2 kişide tespit edilmiş ve gözetim altında tutulan 2 kişi yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. İran devlet televizyonu da hayatını kaybeden söz konusu kişilerin Çin'e seyahat etmediklerini ve Kum'da yaşayan vatandaşlar olduklarını belirtmişti.

BABOL'DA 2 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

İran'ın Mazenderan eyaletine bağlı Babol şehrinde 2 kişinin korona virüsü şüphesiyle karantina altına alındığı bildirildi.

Babol Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Mustafa Cevaniyan yaptığı açıklamada, Babol şehrinde 2 kişinin korona virüsü şüphesiyle karantina altına alındığını belirterek, "Kesin teşhis için test sonuçlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Karantina altına alınan 2 kişinin test sonuçları olmadan kesin teşhis koyamayacaklarını belirten Cevaniyan, "Her 2 kişi de şu an karantina altında ve gerekli örnekler şüphelilerden alındı" dedi.

RUHANİ’NİN TALİMATIYLA VİRÜSLE MÜCADELE MERKEZİ KURULDU

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kum kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından “Koronayı Önleme ve Mücadele Merkezi" kurulduğu belirtti.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin talimatıyla oluşturulan merkeze Sağlık, İçişleri, Turizm ve Ulaştırma Bakanları ile Silahlı Kuvvetler temsilcisinin katılacağı ifade edildi.

Rebii, hükümetin salgınla mücadele için tüm kapasitesiyle gerekli önlemleri alacağını belirterek, halka Sağlık Bakanlığı ile iş birliği ve tavsiyelere uyma çağrısında bulundu. 

Yorumlar