İran'da Kasım Süleymani'nin Anma Töreninde Patlamalar: 103 Ölü, 50 Yaralı

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Anma Töreninde Meydana Gelen İki Patlama, En Az 103 Kişinin Hayatını Kaybetmesine ve 50'den Fazla Kişinin Yaralanmasına Neden Oldu.

Google Haberlere Abone ol
İran'da Kasım Süleymani'nin Anma Töreninde Patlama

İran'da, Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin ölümünün dördüncü yılı anma töreni sırasında Kirman şehrinde mezarlık yakınlarında iki patlama meydana geldi. İran medyasının verdiği bilgilere göre, bu olayda en az 103 kişi hayatını kaybetti ve 50'den fazla kişi yaralandı.

PATLAMALAR VE SONUÇLARI

Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında gerçekleşen ilk patlama sonrasında, 10 dakika sonra ikinci bir patlama daha yaşandı. Bu patlamalar, Süleymani'nin anma törenine katılmak üzere mezarlığa giden yol üzerinde toplanan kalabalığın arasında meydana geldi.

İran devlet televizyonu, yaşanan saldırılarda en az 103 kişinin öldüğünü ve 50 kişinin yaralandığını duyurdu.

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?

General Kasım Süleymani, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün komutanıydı. ABD'nin Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği bir saldırıda hayatını kaybeden Süleymani, İran'ın Afganistan, Irak, Suriye ve Lübnan'daki politikalarını belirleyen önemli bir figür olarak kabul ediliyordu. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından "yaşayan şehit" olarak adlandırılıyordu.

Yorumlar