İran'da bir çoğu antik döneme ait 908 parça eser ele geçirildi

ANKARA (AA) - İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletinde tarihi eser kaçakçılarına düzenlenen operasyonda Elamlar, Ahamenişler (Persler) ve Sasaniler dönemlerine ait olduğu tespit edilen 908 parça tarihi eserin ele geçirildiği bildirildi....

Google Haberlere Abone ol
İran'da bir çoğu antik döneme ait 908 parça eser ele geçirildi

ANKARA (AA) - İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletinde tarihi eser kaçakçılarına düzenlenen operasyonda Elamlar, Ahamenişler (Persler) ve Sasaniler dönemlerine ait olduğu tespit edilen 908 parça tarihi eserin ele geçirildiği bildirildi.

İran İstihbarat Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Huzistan'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda Avrupa ülkelerinden birine kaçırılmak istenen çok sayıda sikke, şamdan, süngü, bilezik, altın, gümüş, bakır yüzükler ile hançer ve gürz gibi savaş aletleri de dahil olmak üzere 908 parça eser ele geçirilirken kaçakçılardan birinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Kültürel Miras Kurumu uzmanları, ele geçirilen eserlerin, tarihi M.Ö. 3 bin yıllarına dayanan Elamlar ile Pers İmparatorluğu, Sasaniler ve 18'inci yüzyılda kurulan Kaçarlar dönemlerine ait olduğunun tespit edildiğini belirtti. Uzmanlar, söz konusu tarihi eserleri paha biçilemez olarak nitelendirdi.

Yorumlar