İran'ı da vuran depremde ölü sayısı 200'ü geçti

Irak'ın İran sınırına yakın bölgesi Halepçe'de dün gece yarısı meydana gelen deprem her iki ülkede büyük hasara yol açtı. İran'da şu ana kadar 200 kişinin öldüğü açıklanırken, Irak'ta ise 4 kişinin öldüğü belirtiliyor. En az altı ülkeden aynı anda hissedilen deprem için Türkiye de harekete geçti. AFAD ve Kızılay ekipleri gece yarısından itibaren hazırlıklarını tamamlayarak yola çıktı. Gelecek her türlü yardım talebine de en hızlı şekilde cevap verileceği bakanlıklar tarafından açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
İran'ı da vuran depremde ölü sayısı 200'ü geçti

İran-Irak sınırında dün gece meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem İran tarafından daha fazla yıkıma neden oldu. İran'dan gelen ilk bilgilere göre en az 200 ölü var. Irak'ta ise şu ana kadar 4 kişinin öldüğüne yönelik resmi açıklama geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Irak'ın Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu. Depremin ardından ülke genelindeki camilerde sela okundu.

İRAN'DA 155 ÖLÜ

Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen deprem nedeniyle ülkenin batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 200'e çıktı. Tesnim Haber Ajansı'na açıklama yapan İran Meclisi Milletvekili Ferhad Tecri, gece saatlerinde meydana gelen depremin ardıdan Kasrı Şirin, Serpulzihab ve Selas Babacani'de 200 kişinin öldüğünü, bin 500'ün üzerinde kişinin yaralandığını söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Kermanşah Eyaleti Vali Yardımcısı Mücteba Niykkerdar da göçük altında çok sayıda insan bulunduğunu dile getirdi. Niykkerdar, "Sabah günün ağarmasıyla helikopterlerle köylerde hasar tespit çalışmaları yapılacak. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyoruz." şeklinde konuştu. Kermanşah eyaleti valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle eyalette 3 gün yas ilan edildiği duyuruldu. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin Halepçe'nin 31 kilometre güneybatısında ve 7,2 büyüklüğünde olduğunu duyurmuştu.

DEPREM TÜRKİYE'DE DE HİSSEDİLDİ

 Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de hissedildi. Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak ve ilçelerinde sarsıntıyı hisseden vatandaşların evlerinden dışarıya çıktığı görüldü. Bölgede paniğe neden olan depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı. Bu arada Cizre Devlet Hastanesi acil servinin kısa süreliğine tedbir amaçlı boşaltıldığı bildirildi.  Öte yandan Kuzey Irak'ta ise 4 kişi hayatını kaybetti 200'ün üstünde yaralı var. İran'daki en büyük yıkımın Irak sınırında bulunan Kirmanşah şehrinde gerçekleştiği gelen haberler arasında. 

BARAJ TEHLİKEDE

Derbendihan Barajı Müdürü Rahman Gani ise depremin şiddetinden dolayı baraj çevresindeki dağlardan büyük kaya parçalarının düştüğünü, barajın da zarar görmüş olabileceğini söyledi. Süleymaniye Valisi Ömer Ahmed Emin, yaptığı yazılı açıklamada, depremden dolayı yarın vilayet sınırları içerisinde mesainin yapılmayacağını belirtti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Süleymaniye İl Sağlık Müdürü Mirhan Muhammed, depremde Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde ilk belirlemelere göre 50 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Yorumlar