İran'dan protestolar için dört ülkeye suçlama: Sizi yok ederiz

İran'da benzin fiyatlarına yapılan zammın ardından başlayan protestoların ardından protestoculara karşıt görüşlülerde meydanlara indi. Rejimin desteklendiği protestolarda konuşan İran Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami, ABD, İngiltere, İsrail ve Suudi Arabistan'ı suçladı. Selami bu ülkelere "Kırmızı çizgilerimizi aşarsanız sizi yok ederiz" şeklinde seslendi.

Google Haberlere Abone ol
İran'dan protestolar için dört ülkeye suçlama: Sizi yok ederiz

İran'da rejim yanlıları ülkeyi savaş alanına çeviren protestoculara tepki göstermek için sokaklara döküldü. 

Sokaklara dökülen rejim yanlıları Hasan Ruhani hükümetine tepki gösterirken ABD, İsrail ve Suudi Arabistan ve İngiltere aleyhine sloganlar attı. Yüzde 300'lük benzin zammına tepki gösteren protestocular aynı zamanda zammı bahane ederek sokakları karıştıran rejim karşıtlarını da fitneci olarak suçladı. 

"BİR ULUSLARARASI SAVAŞTAYIZ"

Protesto gösterilerinde konuşan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami, benzin zammına gösterilen tepkileri "savaş" ve "senaryo" olarak değerlendirdi. Ülkesinin büyük bir uluslararası savaşta olduğunu söyleyen Selami, "Sokaklarımızda başlayan savaşın senaryosu uluslararası boyuta sahipti. Bu savaş tamamlandı. Düşmanın hiçbir adımını cevapsız ve intikamsız bırakmayacağız." dedi.

"SİZİ YOK EDERİZ"

Konuşma sırasında protestolardan ABD, İsrail ve Suudi Arabistan ve İngiltere'yi sorumlu tutan Selam, İsrail'e "ABD'yi beklemeyin, çünkü onlar siz yok edildikten sonra imdadınıza yetişir." şeklinde seslendi. 

Selami, olayların arkasında olduğunu iddia ettiği ABD, İsrail ve Suudi Arabistan ve İngiltere'yi şu sözlerle hedef aldı: "ABD, İngiltere, İsrail ve Suudi Arabistan'a sesleniyorum: Bizi meydanda denediniz ve güçlü bir tokat yediniz ancak cevap veremediniz. Dünya bu tokatların bazılarını gördü bazılarını görmedi. Bekleyin. Kırmızı çizgilerimizi aşarsanız sizi yok ederiz."

NE OLMUŞTU?

İran'da geçtiğimiz haftalarda yapılan benzin zammının ardından rejim karşıtları sokaklara dökülmüştü. Protestocular ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda Uluslararası Af Örgütü 115 kişinin öldüğünü açıklarken İran bu sayıyı 6 polis 1 gösterici olarak açıklamıştı. Öte yandan ülke genelinde 900 civarında banka şubesi ve 3 bin civarında ATM protestolar esnasında yakıldı.

Yorumlar