İran'da ambalajlı keklerden ilaç çıktı

İran'ın bazı şehirlerinde satılan ambalajlı keklerden tablet olarak kullanılan ilaçlardan çıktı. İlaçların farklı markaların ürünlerinde çıktığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
İran'da ambalajlı keklerden ilaç çıktı

İran ilginç bir olayla çalkalanıyor. Market ve bakkallarda satılan farklı markalara ait ambalajlı keklerin içinden hasta tedavisinde kullanılan tablet ilaçlardan çıktı. İlaçların keklere fabrika çıkışlarından sonra eklendiği, kim veya kimler tarafından eklendiği ise bilinmiyor.

İran Gıda Sanayicileri Derneği Başkanı Kave Zergeran, "İran'ın doğusundaki bazı şehirler ve batısındaki bazı küçük kentlerde, genellikle alt gelir grubunun yaşadığı bölgelerde satılan ve çoğunlukla çocukların tükettiği paketli keklerin içerisinde hap olduğu tespit edilmiştir" dedi.

İranlı İşçiler Haber Ajansına (ILNA) konuşan Zergeran, ilaçların içeriğine dair bilgi vermeyen Zerderan, bunların 12 farklı kek markasında bulunduğunu ifade etti.

İlk belirlemelere göre, söz konusu maddenin ürünlere fabrikadan çıkışları yapıldıktan sonra yerleştirildiğini dile getiren Zergeran, konunun güvenlik güçleri tarafından incelendiğini kaydetti.

Yorumlar