İran gazetesinin sahabeye hakaretine tepki

- Sahabelere hakaret içerikli yayın yapan gazeteler hakkında işlem yapılması istendi

Google Haberlere Abone ol
İran gazetesinin sahabeye hakaretine tepki

İSTANBUL (AA) - İran meclisinde bir milletvekilinin sahabelere hakaret içeren yayını nedeniyle "aşırı muhafakazakar" kimliğiyle tanınan "Vatan-ı İmruz" gazetesine tepki gösterdiği bildirildi.

"Sunnionline.us" adlı internet sitesinde yer alan habere göre, İranlı Kürt-Sünni Milletvekili Muhammed Kasım Osmani, pazartesi günü meclis oturumunda İslami İrşad ve Kültür Bakanı'na çağrı yaparak, sahabelere hakaret içerikli yayın yaptığı gerekçesiyle Vatan-ı İmruz gazetesi hakkında işlem yapılmasını talep etti.

Osmani, söz konusu gazetenin yanı sıra "Neved" adlı gazetede kısa süre önce yayımlanan bir haberde Hazreti Peygamber'in eşi ve Ehl-i Sünnet mezhebine mensup Müslümanlara hakaret edildiğini ve bu konu hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Öte yandan pazartesi günü düzenlenen meclis oturumunun başkanlığını üstlenen Mesud Pezeşkiyan, konunun İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı ile meclis tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti.

Vatan-ı İmruz gazetesi pazar günü yayımladığı bir makalede Hazreti Muhammed'in sahabelerinden Ebu Musa el-Eş'ari'ye hakaret içeren ifadelere yer vermişti.

İran'da reformistlere yakınlığıyla bilinen Şahe-i Sebz gazetesinin yayını, dün, Kum kentindeki başsavcılığın kararıyla süresiz olarak durdurulmuştu. Gazetede cumartesi günü yayımlanan yazıda, Nirugah'da mahalle sakinlerinin rastgele silah kullanmaları eleştirilmiş, "Çocuğum Nirugah ormanına silahsız girme. Orada hayvanlar olduğu için mi diyeceksin? Hayır. İnsanlar var. Sabah sabah Kalaşnikof kullanıyorlar." ifadeleri yer almıştı. Kararın, "Nirugah Mahallesi" sakinlerine hakaret edildiği gerekçesiyle alındığı belirtilmişti.

Yorumlar