İran: Afrin operasyonunun bitmesini bekliyoruz

Ortadoğu'daki mezhepçi çatışmaların arkasındaki ülke olan İran, Suriye'deki sorunların çözülmesinin önündeki en büyük sorunlardan biri. Mezhep çatışmalarını Suriye'deki milisleriyle desteleyen İran Türkiye'nin Afrin operasyonundan rahatsızlığını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
İran: Afrin operasyonunun bitmesini bekliyoruz

Amerika'nın desteğiyle Suriye'nin kuzeyine yerleşen terör örgütlerine karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, 45. gününe girdi. Havadan ve karadan teröristlere karşı kararlılıkla operasyonlar düzenlenirken, Türkiye'nin bölgede attığı adımlar bazı ülkeleri rahatsız etmeye başladı.

Mezhepçi milislerini Suriye'ye göndererek, çözüme yönelik çabaları her defasında baltalayan İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye'nin Afrin'deki terör hedeflerine yönelik operasyonlarından rahatsızlığını dile getirdi. Safevi, her defasında Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunan ve bu doğrultuda 'terör devleti' projelerine engel olan Türkiye'ye karşı rahatsızlığını, 'Suriye'nin toprak bütünlüğünü' bahane ederek dile getirdi.

Bölgedeki birçok mezhepçi terör örgütünü destekleyen İran'ın politikaları meşru bir zemine oturtulmaya çalışılırken, Türkiye'nin terörle mücadelesini baltalamaya çalışan Safevi, Türk ordusuna 'işgalci' diyecek kadar akla ziyan açıklamalarda bulundu. 

Yorumlar

ihsan islamda mezhepçilik haram bölücülük oluyor peki iran sen müslümanmısın münafık olmalısın