Irak'taki olaylar

- Tuzhurmatu İlçe Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Hüseyni: - ''Tuzhurmatu ilçe merkezine yönelik düzenlenen havan saldırısında bir çocuk öldü 12 kişi yaralandı'' - ''Havan saldırısı Tuzhurmatu'nun kuzeydoğusundaki Kürt ayrılıkçılar tarafından düzenlendi''

Google Haberlere Abone ol
Irak'taki olaylar

KERKÜK (AA) - Irak'ın Salahattin iline bağlı ve Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Tuzhurmatu ilçe merkezine yönelik düzenlenen havan saldırısı sonucu bir çocuğun hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Tuzhurmatu İlçe Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Ali Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Tuzhurmatu ilçe merkezine yönelik düzenlenen havan saldırısında bir çocuk öldü, 12 kişi de yaralandı.'' dedi.

Saldırıda 15 adet havan mermisinin kullanıldığını ve hepsinin ilçe merkezine düştüğünü belirten Hüseyni, ''Havan saldırısı Tuzhurmatu'nun kuzeydoğusundaki Kürt ayrılıkçılar tarafından düzenlendi. Peşmergeden ayrılan ve bölgede terör estiren bir grup ayrılıkçı Kürt artık ilçe için tehlike yaratmaya başladı.'' ifadelerini kullandı.

Saldırının Tuzhurmatu ilçesindeki sivil yerleşim yerlere düzenlendiğini kaydeden Hüseyni, ''Saldırıda sivillere ait çok sayıda araç hurdaya döndü ve evler tahrip edildi.'' bilgisini paylaştı.

Yorumlar