Irak'taki iç göçmenlerin durumu

- Kerkük Göç ve Göçmenler Dairesi Müdürü Sabah: - "Felluce ve Musul kentine yönelik operasyonla birlikte bölgemize göç eden ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. Son bir ayda kentimize gelen ailelerin sayısı 5 bine ulaştı"

Google Haberlere Abone ol
Irak'taki iç göçmenlerin durumu

KERKÜK (AA) - Irak'ta terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyonların yoğunlaşmasıyla birlikte Kerkük kentine son bir ayda gelen iç göçmen ailelerin sayısının 5 bine ulaştığı belirtildi.

Kerkük Göç ve Göçmenler Dairesi Müdürü Ammar Sabah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak'ın Felluce ve Musul kentine yönelik devam eden kurtarma operasyonuyla birlikte bölgemize göç eden ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. Son bir ayda kentimize gelen ailelerin sayısı 5 bine ulaştı. DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden kaçan aileler tüm tehlikeleri göz önüne alarak Peşmerge mevzilerine sığınıyor." ifadelerini kullandı.

Göçün artmasıyla kentte barınma sorununun başladığını belirten Sabah, en kısa sürede güvenli bölgelerde yeni çadır kamplarının kurulması gerektiğini söyledi.

Sabah, şunları kaydetti:

"Kentteki iç göçmenler için mevcut iki kampımız var. Bunlar tam kapasiteli olarak şu anda dolu. Bu yüzden üçüncü bir kampın kurulması gerekiyor. DAEŞ'in elinde tuttuğu Havice ilçesine muhtemel bir operasyon yapılması halinde iç göçmen sayısı ikiye katlanacaktır. Şimdiden hazırlık yapmamız ve gerekli yardımları hazırlamamız lazım. Bu yüzden uluslararası yardım kuruluşlarından destek bekliyoruz."

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri, 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Yorumlar